Internet Explorer adı artık kullanılmayacak

Windows 10 ile birlikte hayatımıza girecek olan “Project Spartan” kod adlı yeni internet tarayıcısına isim arayan Microsoft, Internet Explorer adını kullanmayacak.
Microsoft’un ilk versiyonunu bundan tam 20 yıl önce satışa çıkardığı Windows 95 ile birlikte kullanıma sunduğu internet tarayıcısı Internet Explorer tarih oluyor. Windows 10 ile birlikte hayatımıza girecek olan “Project Spartan” kod adlı yeni internet tarayıcısına isim arayan Microsoft, artık Internet Explorer adını kullanmayacak. Microsoft’un Pazarlama Bölümü Başkanı Chris Capossela, yeni isim ve marka arayışını şu sözlerle doğruladı: “Windows 10 ile birlikte sunacağımız yeni tarayıcı için şu anda yeni isim araştırıyoruz.”

“Microsoft markası Chrome kullanıcıları arasında da dikkat çekiyor”

Microsoft’un dün Atlanta’da düzenlediği etkinlikte konuşan Capossela, Internet Explorer’ı da sunacakları desteklerle yaşatmaya devam edeceklerinin ancak Windows 10’la birlikte yoğunlaşacakları Spartan’ın asıl tarayıcıları olacağının altını çizdi. Yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarından bazı bölümleri paylaşan Capossela,“Microsoft” markasının Chrome kullanıcıları arasında bile“gücü” ile öne çıktığına dikkat çekti.

Internet Explorer ile ilgili ilk sinyal 2014 yılında geldi

Aslında Internet Explorer’ın rafa kalkacak olması ilk sinyalini 2014 yılının sonunda vermişti. Internet Explorer’ın gelişiminden sorumlu müdür olarak görev yapan Dean Hachamovitch, Project Spartan’ın kamuyouna sızdığı geçen yılın son günlerinde Microsoft’tan ayrılmıştı.

Pazar payı, 13 yılda yüzde 95’ten yüzde 19’a kadar düştü

Küresel internet tarayıcısı pazarında 2002 yılı sonunda yüzde 95’lik payı bulunan Internet Explorer, 2008 yılı sonunda yüzde 68 ve 2014 yılı sonunda yüzde 20’lik paya geriledi. Mart 2015 itibariyle yüzde 52’lik pazar payıyla Chrome’un lider olduğu pazarda Internet Explorer’ın pazar payı ise yüzde 19’a kadar düştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu