Intertech, ‘Code The Bank 2’ yarışması sonuçlandı

Intertech’in düzenlediği ve üniversite öğrencileri ile genç profesyonellerin yenilikçi çözümlerini paylaştıkları ‘Code The Bank 2’ yarışması sonuçlandı.

1-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ve inovatif iş fikirleri geliştirmeye teşvik eden yarışmada birincilik ödülünü Umut Taşı projesi ile Seyyar Ekibi kazandı.

Finansal yazılım geliştirme alanı başta olmak üzere pek çok sektör için bilgi teknolojileri konusunda etkin ürün ve hizmetler sağlayan Intertech, inovatif düşünce ve bu düşünce biçimini besleyen platformlar oluşturma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Kurum bu kapsamda DenizBank, Albaraka ve Odeabank sponsorluğu ve IBM, Microsoft, HP, Blesh ve Türk Telekom şirketleri iş ortaklığında “Intertech Hackathon – Code The Bank” yarışmasının ikincisini düzenledi.

1-3 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen yarışma ile çiftçilerin, KOBİ’lerin ve Belediyelerin yaşadığı sıkıtnılara; gençlerin yaratıcılığı ve enerjisi ile katma değer yaratacak çözüm önerileri 48 saat içinde paylaşabilecekleri bir platform sunuldu. Mobil servisler ana teması ile düzenlenen yarışma, geleceğe hazırlanan gençleri ve profesyonelleri yeni iş fikirleri geliştirmeye teşvik ederken; bu fikirlerin yenilikçi girişimlere dönüşmesine olanak sağladı.

Gerçekleştirilen yarışma sonucunda başarılı bulunan isimler ve kazandıkları ödüller şu şekilde oluştu;

  • Umut Taşı Projesi ile Edanur Yıldız ve Sedanur Yıldız kardeşlerden oluşan Seyyar ekibi Silikon Vadisi
  • Bilgeç Projesi ile Enes Günday, Ozan Onur Tek ve Mustafa Melih Karaduman’dan oluşan Orca Ekibi 5.000TL
  • Çevreni Dönüştür Projesi ile Haluk Keskin, Kamil Bekar ve Mustafa Birinci’den oluşan code.io ekibi 2.500TL

Ayrıca katılımcılardan Onur Karaduman, Recep May ve Serden Bulut’tan oluşan Empathy ekibi IBM Bluemix özel ödülü olan Sony Playstation 4 almaya hâk kazandı.

“Teknolojinin, inovatif düşüncenin gençler ile buluşması yönünde çalışıyoruz”

Yarışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Intertech Genel Müdürü Ömer Uyar gelişen teknolojiye en hâkim olan ve bu teknolojiyi enformasyon anlamında en etkin kullanan kitlenin başında gençler geldiğine dikkat çekerken onların fikirlerini paylaşabilecekleri bir platform sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Uyar şöyle konuştu; “Intertech olarak kuruluşumuzdan bu yana, teknolojinin, inovatif düşüncenin özellikle gençler ile buluşması yönünde çaba sarf ediyor; sürdürülebilir gelişimimizin en önemli yapı taşlarından birinin gençlerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda, “Code the Bank” projesi kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yarışma ile üreticilerimizin, KOBİ’lerimizin ve Belediyelerimizin yaşadığı sıkıntılara gençlerimizin yenilikçi çözüm önerilerini paylaşmalarını sağlamış olduk. Diğer yandan ortaya konan projelerin girişimciliği özendireceğine ve ülkemizin yeni markalar oluşturma macerasına katkı sağlayacağına da yürekten inanıyoruz. Yarışmaya katılan, ödül kazanan tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Intertech olarak yenilikçi projelere imza atmayı sürdüreceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu