iOS 8.1.3 güncellemesi yeniliklerle geliyor

Apple’ın yeni nesil cihazlarına gelen iOS 8.1.3 güncellemesi birçok yeniliği de beraberinde getirdi.
Apple, Haziran ayında yapmış olduğu Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı, WWDC’de tanıttığı iOS 8 ‘in üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor.
iPhone 4S ve iPad 2 de dahil olmak üzere tüm yeni nesil iOS cihazlara gelen iOS 8 güncellemesi, önceki sayılan iPhone 4S ve iPad 2 modellerini, performans açısından bir hayli şaşırtmıştı. Bunun üzerine tarihinde iOS 8.1.1 ‘i yayınlayan Apple, iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarının meselelerine bir çözüm getirdi.

iOS 8.1.3 sürümünde yer alan bazı özellikler ortaya çıktı

Apple, iOS 8.1.3 sürümünü bir süredir kendi içinde test ediyordu ancak bugün yayınlanan beta ile iOS 8.1.3’te yer alacak yeniliklerden bazıları gün yüzüne çıktı. Apple’ın ilk olarak 2013 yılında düzenlenen WWDC etkinliğinde iOS in the Car adı ile duyurduğu ve geçtiğimiz yıl CarPlay olarak kullanıcıların karşısına çıkan özellik sayesinde iOS kullanıcıları CarPlay desteğine sahip araçlarına iOS cihazlarını lightning kablosu ile bağlayıp, bu servisten yararlanabiliyorlar.
 

iOS 8.1.3 ile emoji sayısı artırılıyor

iOS 8.1.3 ile ise bu servis kablosuz iletişim desteği kazanıyor. Bu sayede kullanıcılar kablosuz olarak iOS aygıtlarını otomobillerine bağlayabiliyorlar. iOS 8.1.3 betasında yer alan bir diğer yeni özellik ise, ilk olarak geçtiğimiz günlerde yayınlanan OS X 10.10.3’ün betasında karşımıza çıkan yeni emojiler oldu. iOS 8.1.3 ile birlikte hem mevcut emoji sayısı artırılıyor hem de emoji klavyesine eklenen yeni sekmeler sayesinde mevcut emojilere erişim daha düzenli ve kolay bir hal alıyor.
Daha önce de birçok kez iddia edildiği gibi iOS 8.3’ün kodlarına bakıldığında Apple Pay’in Union Pay aracılığı ile Çin’de kullanıma sunulabileceği görülüyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu