Yeni iPad Pro OLED tabletlerde grenli ekran sorunu!

Bu raporlar, Apple’ın resmi bir açıklama yapmaması nedeniyle belirsizliğini koruyor.

Apple, yeni iPad Pro modellerinde OLED ekranı kullanmaya başladı. Bu sadece herhangi bir OLED panel değil, daha parlak ve dayanıklı bir ekran oluşturmak için iki kat OLED’i üst üste koyan bir tandem OLED ekranı. Arka aydınlatma gerektirmeyen bu üst düzey iPad’ler, 11 inçlik ve 13 inçlik tabletlerin sırasıyla 5.3 mm ve 5.1 mm kalınlığında olmasını sağlıyor. Her ikisi de 3 nm Apple M4 yongası tarafından destekleniyor.

Ancak, 11 inçlik tablet satın alan bazı kullanıcılar, OLED ekranlarda bir sorun fark etti: görüntüler taneli görünüyor. Bazıları, taneli görünümün, söz konusu tandem OLED ekranın yanlış hizalanmasının sonucu olduğunu düşünüyor. Diğerleri ise bu sorunun “mura etkisi” olduğunu iddia ediyor. Mura etkisi, ince film transistörlerin (TFT) OLED ekranın farklı hücrelerine gerekli voltajı vermediği ve ekranın üzerinde koyu noktalar bıraktığı durumlarda ortaya çıkar.

Yeni iPad Pro OLED Tabletlerde Grenli Ekran Sorunu!
Yeni iPad Pro OLED Tabletlerde Grenli Ekran Sorunu!

Reddit’te bir kullanıcı, “Yeni tandem OLED ekranımda tane gibi bir şey fark ettiniz mi? Özellikle karanlık bir odada yansımalar olmadan ayarlara girdiğinizde fark ediliyor. Benim ekranımda, yakından bakmak gerekiyor ama grafiksel işler yaptığım için oldukça açık bir şekilde gördüm. Sadece benim ekranımda mı yoksa diğerleri de aynı deneyimi mi yaşıyor?” diye yazdı. Diğer kullanıcılar da aynı şeyi gördüklerini doğruladı. Bir Reddit kullanıcısı, bu görünümün iPhone modelinde de olduğunu belirtti, ancak çıplak gözle görülemiyor. Bunun nedeni, iPhone 15 Pro’nun 460 ppi piksel yoğunluğuna sahip olması ve 11 inçlik iPad Pro’nun 264 ppi piksel yoğunluğuna sahip olmasıdır. Ayrıca, daha büyük bir ekranın bir tabletin ekranındaki bir sorunu daha belirgin hale getirebileceği düşünülüyor.

Bu raporlar, Apple’ın resmi bir açıklama yapmaması nedeniyle belirsizliğini koruyor. Ancak, bu sorunun Mura etkisi veya bulutlanma olarak bilinen bir durum olabileceği düşünülüyor. Mura etkisi, pikseller arasındaki düzensizlikleri ifade eder ve genellikle ekranın düzgün aydınlatılmamasından kaynaklanıyor. Bu, özellikle akıllı telefonlardaki OLED ekranlarda görülüyor.

Yeni iPad Pro OLED Tabletlerde Grenli Ekran Sorunu!
Yeni iPad Pro OLED Tabletlerde Grenli Ekran Sorunu!

Bu raporlar, 11 inçlik iPad Pro modelleriyle sınırlı gibi görünse de, 13 inçlik modelle ilgili de birkaç rapor bulunuyor. Bu potansiyel hata, eğer gerçekten bir hata ise, hangi OLED panel tedarikçisine özgü olduğu henüz net değil. Raporlar, Standart cam seçeneği ile yeni iPad Pro modelleriyle ilgili. Apple’ın en son iPad Pro modelleri, 1TB ve 2TB depolama konfigürasyonları için ekstra fiyat farkı karşılığında mat nano-doku ekran seçeneği ile de sunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu