Küresel anlamda iPhone AirDrop kısıtlaması!

Apple yeni bir iOS güncellemesi ile geliyor. Bu güncelleme ile AirDrop küresel anlamda kısıtlanacak! Peki kullanıcılar bundan memnun mu?

Artık alınan son kararla birlikte AirDrop kullanımının sınırlandırılması küresel boyuta taşınıyor. Bu kısıtlama neyi kapsıyor? Kullanıcılar AirDrop dosyalarını herkes ile 10 dakika içerisinde paylaşabilecek. Bu süre içerisinde paylaşılmazsa bir daha bu paylaşım yapılamayacak. Bu sebeple kullanıcıların hızlı olması gerekecek.  

Özellikle Çin’deki Apple kullanıcıları bu kısıtlamadan memnun değil. Değişiklik, Çin’de gerçekleşecek.

Buna ek olarak şu bilgileri de aktaralım: ABD merkezli bu şirket, iOS 16 sürümünü çoktan yayınlamıştı. Aynı şekilde sürümünü de güncellemeye devam ediyor ve bu haberleri de düzenli olarak paylaşıyor. Kısa bir süre önce de Apple, iOS 6.1.1 güncellemesini yürürlüğe sokmuştu. Aynı zamanda belli bir zaman sınırlaması da söz konusu değildi.

Çin’i biraz zor durumda bırakacak olan bu durum aslında ABD ve Çin arasındaki gerginlikten dolayı tahmin edilebiliyordu.  Kullanıcılar, AirDrop ayarlarını herkes olarak düzenleyebiliyor ama bir süre sonra otomatik olarak ‘Sadece Kişilerim’ şeklinde geri dönüyor.

Fakat yine de konuyla ilgili olarak Apple tarafından herhangi bir açıklama gelmiyor. Bu sebeple de yapılacak hamleler ve gelecek olan açıklamalar fazlasıyla merak ediliyor. şirket, Çin’de bu sınırlamayı koyduktan sonra kullanıcıların tepkisini de ölçecek. Ama sonrasında nasıl bir yol izleyeceği de bilinmiyor.

Bunların yanı sıra AirDrop uygulaması Apple kullanıcılarının en çok kullandığı bir uygulama. Bu sebeple de sınırlama zaten ses getirmişken küresel anlamda çoğalması olayı farklı bir boyuta taşıyacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu