iPhone ve iPad'ler denetime girecek

Çin’in iPhone ve iPad’ler üzerinde yapmak istediği denetimi Apple kabul etti. Böylece Apple firmasının Çin pazarında geniş bir pazar ağına sahip olması ihtimali de güçlendi. 
Çin, birçok firma için hem üretim hem de satış taraflarında çok önemli bir ülke. Büyük bir nüfusa sahip olan ülke, son yıllarda birçok yabancı sermayeli şirketi kendisine daha fazla çekmeye başladı. Bu isimlerden bir tanesi de Apple ve Apple, iPhone ile iPad gibi ürünleriyle bu ülkede zaman zaman büyük ilgi görüyor. Ancak güvenlik sebebiyle Apple da diğer birçok şirket gibi Çin’de pek özgür kalamıyor.

Apple CEO’su Çinli yetkililerle bir araya geldi

Apple, Çin’in iPad ve iPhone’lar üzerine yapmak istediği güvenlik denetimini kabul etti. Böylelikle bu cihazlar üzerinden verilerin toplanıp 3. şahıslara ve başka devletlere aktarılıp aktarılmadığı kontrol edilecek. Apple CEO’su Tim Cook, daha önce bu konuda Çinli yetkililerle bir araya gelmiş ve böyle paylaşımların kesinlikle yapılmadığını dile getirmişti. Ancak bu açıklama yeterli olmamıştı.
Öte yandan, Apple, Çin’in yeni yıl başlangıcı olan 19 Şubat’tan önce ülkede 5 yeni Apple Store açmaya hazırlanıyor.

Apple Watch için yeni oyun hazırlığı

Diğer yandan, birkaç gün önce, iOS platformunda birçok kullanıcısı bulunan Tiny Tower oyununun geliştiricisi NimbleBit stüdyosu, Apple’ın akıllı saati için de bir oyun hazırlığında olduğunu duyurdu.
Apple’ın ilk akıllı saati olacak olan Apple Watch’ın en geç Mart ayının sonunda satışa sunulması beklenilirken, bu tarih yaklaştıkça geliştiriciler de Apple Watch hakkındaki planlarını paylaşmaya devam ediyor. iOS platformunun sevilen oyunu Tiny Tower’ı geliştiren stüdyo NimbleBit yaptığı açıklama ile şu anda iOS platformu için geliştirmekte oldukları Letterpad oyununun Apple Watch’da da oynanabilir olacağını duyurdu. Haberin devamı için tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu