İş gücünde mobilite dönemi başlıyor

IDC araştırmasına göre, 2018’e kadar Avrupa iş gücünün yüzde 75’i mobil hale gelecek.

IDC analistleri tarafından hazırlanan yeni inceleme raporuna göre, 2018 yılına kadar Batı Avrupa iş gücünün dörtte üçü mobil hale gelecek ve işletmelerin verimliliğini korumak artırmak için, bilgilerin hızlı ve güvenli biçimde işlenip, kullanılması ihtiyacı oluşacak.

Güvenli yazdırma özelliği olması gerekiyor

İlgili Makaleler

Değişmekte olan bu ortama odaklanan IDC inceleme raporunda, akıllı çok fonksiyonlu yazıcıların (akıllı MFP’ler) belgeleri dijitalleştirirken hassas şirket verilerini tehditlere ve virüslere karşı korumak için tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihazlardan güvenli yazdırma özelliğinin olması gerektiği belirtiliyor.

“İş süreçleriniz pazar fırsatlarınızı yakalamanızı engelliyor mu ? Akıllı MFP’ler yoluyla uygun maliyetli baskı ve belge yönetimi” başlıklı inceleme raporu, IDC’nin Avrupa Yönetimli Baskı Hizmetleri ve Belge Çözümleri Araştırma ve Danışmanlık Uygulaması Başkanı Jacqui Hendriks tarafından oluşturuldu.

Akıllı MFP’ler dijital dönüşüme destek oluyor

İnceleme raporunda, işletmelerin mobilitenin süregelen artışını yönetmesi için; çalışanlarının kişisel (BYOD-“Bring-your-own-device”-“Kendi cihazını getir”) veya iş mobil cihazlarından yaptığı işlemlerin biçimleri üzerinde kontrol sahibi olması gerektiği belirtiliyor. “Şirketler, bir yandan çalışanlarına mobil yazdırma uygulamaları ve yapılandırılmış veri erişimini sunarak “her zaman ve her yerden” erişim izni verirken, bir yandan da şirket fikri mülkiyetini korumalıdır” deniliyor.

Akıllı MFP’lerin modern iş yerlerindeki rolünün önemli olduğunu doğrulayan inceleme raporunda, şu noktalar vurgulanıyor: “Akıllı MFP’ler, bir tür özelleştirilebilir dijital dönüştürme aracı olarak kullanılabiliyor. Bu cihazlar, işletmelerin mobilite ve maliyeti düşürme girişimlerini desteklerken, uyumluluğu ve güvenliği geliştirme gibi hedeflere uygun olan, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan iş akışı çözümleri sunarak, gelişime yönelik bir platform işlevi görüyor.”

OKI Europe Ltd. Genel Müdürü Terry Kawashima konuya ilişkin şu bilgiyi verdi: “BYOD, işletme trendinden işletme gerçeğine dönüştü. MFP’lerin iş akışlarını geliştirmek ve belge dağıtım ve yönetimini kolaylaştırmak için yapılandırılabilmesi, onları BYOD ve iş gücü mobilitesinin yönetiminde önemli bir varlık haline getiriyor.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu