İspanya, uzaktan çalışanlar için dijital göçebe vizesi başlattı

İspanya, uzaktan çalışan kişilere önemli ayrıcalıklar sunacağı dijital göçebe vizesi üzerinde son çalışmalarını yapıyor.

Hükümetler yeni çalışma yöntemi olan uzaktan çalışmanın yaygınlaşması için yeni adımlar atmaya devam ediyor. İspanya, İngiltere ve diğer AB üyesi olmayan ülkelerden gelen vatandaşlara ülkede çalışma ve daha düşük yaşam maliyetinden yararlanma imkanı sunacak bir “dijital göçebe” vizesini uygulamaya başladı.

İspanya’dan Dijital Göçebe Vizesi

İspanya’nın sunduğu dijital göçebe vizesinin ince ayrıntıları hala çözülüyor. Dijital göçebe vizesinin İspanya dışındaki şirketler için uzaktan çalışanlara sunulacağı belirtildi. Temel bir gereklilik olarak, başvuru sahiplerinin yıllık gelirinin en fazla yüzde 20’sini İspanyol firmalarından elde eden bir şirkette çalışması gerekiyor. Burada asgari bir gereklilik bulunmuyor. Ayrıca kişilerin Avrupa Ekonomik Alanı dışında olmaları ve geçen yılı (en az bir yıl) uzaktan çalışarak geçirmiş olmaları gerekiyor. 

Başvuru sahiplerinin ayrıca kendi kendilerine yeterli olacak kadar bir kazançlarının olduğunu belirtmeleri ve İspanya’da bir adresleri olduğunu da göstermeleri gerekiyor. Bu vize kapsamında çalışanlar ilk dört yıl için yüzde 25 vergilendirme yerine taban oran olan yüzde 15 üzerinden vergilendirilecek. Son olarak sunulacak olan vize esasen bir oturma izni anlamına geliyor ve bir yıl geçerlilik süresine sahip olacak. Ancak başvuru sahibinin koşullarına bağlı olarak beş yıla kadar yenilenebilir olacak ve eşleri ve çocuklar da başvuru sahibine katılmaya hak kazanacak. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu