Japonya’da akıllı otel konsepti

Güney Japonya’daki Henn-na oteli akıllı otel konsepti geliştirdi. Otelin odalarında kapılar kilitler ya da kartlar yerine yüz tanıyan sistemlerle açılıyor. Otelin resepsiyonunda ise Hello Kitty lisansını vermek yetkisine sahip şirket tarafından geliştirilmiş Android robotlar bulunuyor. Bu robotlar otelin misafirlerini ilk karşılayan çalışanlar konumunda.
Henn-na oteli Japonya’nın Nagasaki şehrindeki tema parkın bir parçası olarak tasarlandı. Adı Huis Ten Bosch olan bu tema parkta eski Hollanda evleri tarzında yapılar bulunuyor.
akilli otelOtelin karşılama alanında dişi görünümlü Android robotlar konumlandırıldı. Bu robotlar sadece misafirleri karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda misafirlerin bagajlarını taşıyıp kahve servisinde bulunacak. Resepsiyonda bulunacak robotların sayısı üç iken, servis yapacak robotların sayısı dört olacak. Ayrıca çok sayıda temizlemeye yardım edecek robot ve bir de endüstriyel robot kola sahip de bir robot bulunacak.
Otel enerjisinin bir bölümünü güneş enerji panellerinden karşılayacak. Otelde kalan kişiler istedikleri taktirde kapılarını anahtar veya kart yerine yüz tanıma sistemini kullanarak açabilecekler.

Intel’in Nao’su da çalışacak

Henn-na Hotel, İngilizce “İlginç Otel” anlamına geliyor.
Oteldeki resepsiyonist Android’ler, Japonya’da Hello Kitty lisansını elinde bulunduran Sanrio’ya bağlı şirketlerden birisi olan Kokoro tarafından geliştirildi. Şirket bu robotları Actroid olarak da adlandırıyor. Henn-na Hotel aynı zamanda Aldebaran Robotics tarafından geliştirilen Nao olarak bilinen robotları da kullanıyor. Nao, son olarak İstanbul’da gerçekleştirilen Intel Teknoloji Konferans’ının açılışında kullanılmıştı.
Bu robotlara otelde çalışan 10 insan da destek verecek.
72 otele sahip Henn-na otel, Temmuz ayı içinde açılacak. Aynı kapasitede ikinci otelin de önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.  Oda fiyatları 59 dolardan başlıyor olacak.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu