Japonya’da uçan otomobil rüyası gerçek oluyor!

SkyDrive In aracı, altındaki gelişmiş pervaneler sayesinde yerden 1-2 metre kadar havalanabiliyor.

Araca biniyorsunuz, kontağı çevirdiğiniz anda (tabii hâlâ kontak diye bir şey varsa araçta) havalanıyorsunuz. Harika bir düş değil mi? Ancak Tokyo’da bu düş gerçek olmak üzere. Ünlü Japon firması SkyDrive Inc. uçan otomobil projesinde son aşamaya geldiğini tüm dünyaya duyurdu.

Biraz Star Wars biraz Blade Runner’dan fırlamış gibi gözüken bu araç altındaki gelişmiş pervaneler sayesinde yerden 1-2 metre kadar havalanabiliyor. Henüz sadece tek bir kişi taşıyabilen araç dört dakika kadar yerden temassız bir şekilde havada süzülebiliyor. Projenin yöneticisi Tomohiro Fukuzawa bugüne kadar 100’ün üzerinde uçan otomobil projesi olduğunu ancak sadece birkaçının yolcu ya da sürücü taşıyabildiğini bu nedenle büyük bir başarıya imza attıklarını belirtiyor. “Uçuş süresini 10 dakika yapmak elimizde. Yakın zamanda bu süreyi yarım saate çıkaracağız. O zamana kadar da insanları ikna etmek için şovlar düzenleyeceğiz. Daha çok kişi aracımızı test ederek güvenli bir sürüş yapacaklarına ikna olsun istiyoruz.” diyor Fukuzawa.

İnsan taşıyan drone ya da benzeri diğer araçlara göre uçan otomobillerin avantajı, herhangi bir piste ihtiyaç duymaması ve bireysel anlamda motosiklet kadar pratik bir çözüm sunabilmesi gösteriliyor. Bunun için menzilin artması ve araçların uygun fiyatlı olması şart. Japon hükumeti tarafından 37 milyon dolar destek alan SkyDrive Inc. 2023 yılında servis taşımacılığının bir kısmını bu araçlarla yapmayı hedefliyor. 2030’da ise birçok kişinin uçan otomobil kullanarak trafik sorununun ortadan kalkması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu