Kaspersky yeni ürünleriyle imaj tazeliyor

Kaspersky yönetimi, drone ve seçim teknolojisi gibi ürünlerle yeni bir hedef belirleyerek ürün gamında çeşitliliğe gidiyor.

Rus kökenli siber güvenlik ve antivirüs yazılım şirketi Kaspersky yaklaşık üç yıl önce yaşanan casusluk iddiaları sonrasında ciddi bir itibar kaybı yaşamıştı. 2017 yılında Amerika ve İngiltere’de kullanılması yasaklanan Kaspersky yazılımları sonrasında firma, yüzde 25 gibi sert bir düşüş görmüştü. Bunun üzerine Kaspersky yönetimi, yeni bir hedef belirleyerek ürün gamında çeşitliliğe gitme kararı aldı.

Drone kilitleyen güvenlik sistemi

Kaspersky’nin yeni stratejisinin ilk ürünü havalimanlarında ve kişisel arsa sahipleri için kullanıma sunulan drone engelleme mekanizması. Özel hayata önem verenler için geliştirilen bu sistem önemli bir güvenlik açığını kapıyor. Sistem, izinsiz drone’ları tespit ederek erişim engeli özelliği sunuyor. Kaspersky’nin bir diğer uygulaması da blok zinciri ile üst seviye güvenlik özelliği ile gelen seçim teknolojisi. Kaspersky yetkilileri bu uygulamaya o kadar çok güveniyor ki en üst düzey başkanlık seçimlerinde bile cep telefonu ile herhangi bir şüpheye mahal vermeden seçimlerin gerçekleştirebileceğini öne sürüyorlar.

Moskova, Pekin, Washington arasında sıkışan politik bir gündemi farklı ürünlerle geride bırakmaya çalışan Kaspersky yazılım kadar donanıma da önem vermeye başlayarak imaj tazelemek istiyor. Seçimlere müdahale edip sosyal medya üzerinden yönlendirme yaptığı düşünülen Kaspersky ne tam olarak suçlandı ne de aklandı. Arafta kalan firma bu söylemlere her zaman için komplo teorisi açıklamasında bulundu. Kaspersky şimdi 5G teknolojileri ile boşluğu dolduracak çözümler peşinde. Bakalım yeni ürünler ve şeffaf politikalar Kaspersky’nin maruz kaldığı adeta KGB benzeri müdahalelerin önüne geçebilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu