Kaspersky’nin yeni hedefi otomobilleri siber saldırılardan korumak

Ünlü antivirüs yazılım şirketi Kaspersky yeni sunduğu bir raporda otomotiv endüstrisine özel bir tehdit istihbarat sistemi kurduğunu duyurdu.

Orijinal ismiyle Threat Intelligence (TI) olarak geçen bu yeni sistem özellikle ağa bağlı daha yeni teknolojilerle donatılmış araçları korumayı hedefliyor. Bu araçlar servise de bağlı şekilde veri akışında bulundukları için aslında siber saldırganların iştahını kabartıyorlar çünkü saldırganlar otomobiller üzerinden değerli ve kritik şirket verilerine erişmeye çalışıyorlar.

Kaspersky’nin bu yeni anlayışı sadece otomobillerle sınırlı değil. Güvenlik uzmanları üretimden bayiye kadar her aşamada güncel ve gelişmiş güvenlik önlemleri alan bir paket sunuyor. Dolayısıyla aslında markalar üretim bandı dahil olmak üzere çok daha geniş bir güvenlik ağına bağlanmış oluyor.

Güvenlik yönünden aksak parçalar

Kaspersky ulaştırma sistemleri güvenlik müdürü Sergey Zorin, “Modern araçlarda kullanılan teknolojilerin sayısı arttığı için tehditler de artıyor. Ne yazık ki teknoloji ile birlikte araçlar tehditlere daha açık hale gelen ve güvenlik bakımından belli standartları sağlayamayan birçok parça ile geliyor. Biz sadece son kullanıcıya değil üreticiye de eksiklikleri yönünde destek olan kapsamlı bir çözüm geliştirdik.” diyor ve ekliyor; “Ulaştırma sistemleri olarak biz, siber güvenlik tarafında daima güncel ve yüksek güvenlikli olmayı hedefleyerek üreticilerin yükünü alıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu