Koray Kepenek, Samsung Electronics Türkiye Ağ Teknolojileri Direktörü oldu

Uzun yıllar müşteri yönetiminden satışa kadar farklı pozisyonlarda yöneticilik yapan, telekom pazarının deneyimli ismi Koray Kepenek, Ocak ayı itibariyle “Ağ Teknolojileri Direktörü” olarak, Samsung Electronics Türkiye’deki yeni görevine başladı.

1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan ve 1994 yılında York Üniversitesi’nde Finans ve Pazarlama yüksek lisans eğitimini tamamlayan Kepenek, bugüne kadar ulusal ve uluslararası firmalarda önemli pozisyonlarda çalıştı. 2007’den 2010’a kadar Nokia Siemens Networks’te Turkcell Müşteri Ekibi Lideri, 2010-1013 yılları arasında ise Accenture’da Türkiye ve Azerbaycan Mobil Ağlar Kıdemli Müdürü olarak görev yaptı. Ardından TeliaSonera’da Azercell Satış Direktörlüğü görevinde bulunan Kepenek, daha sonra Kurumsal Çözümler Direktörlüğü’nü üstlendi.
Ocak 2015 itibariyle Samsung Electronics Türkiye’deki yeni görevine başlayan Kepenek, Samsung’un Ağ Teknolojileri alanındaki çalışmalarını ve hedeflerini de şöyle aktardı: “2G ve 3G şebeke altyapıları dahil olmak üzere, özellikle 4G ve ötesi teknolojileri kapsayan ağ teknolojileri, Samsung’un uzun yıllardır aktif olduğu bir alan. Güney Kore pazarı için geliştirilmiş pek çok yenilikçi çözüm, artık global pazarlarda kendisine yer buluyor. Samsung, tüm dünyaya yayılmış olan AR-GE merkezlerini, ‘Ağ Teknolojileri’ alanında devreye alarak, mobil şebekelerde ihtiyaç duyulan sayısız ürün ve servisi operatörlerin kullanımına sunuyor. Samsung Türkiye, ülkemizdeki mobil sektörün süratli gelişimi ve rekabetçi yapısına yanıt verebilmek amacıyla, ‘Ağ Teknolojileri’ yapılanmasını hayata geçirmiş oldu.”
Samsung’un 2015 hedeflerine değinen Kepenek şunları söyledi: “2015 yılında süratle büyüyecek olan ekibimiz, özellikle yaklaşmakta olan 4G projeleri ve diğer alanlarda Türkiye’deki operatörlere destek veriyor olacak. Bu amaçla, Türkiye’de bazı AR-GE faaliyetlerini yapılandırma ve ürün geliştirme çalışmalarını olabildiğince ülkemiz sınırları içerisinde ve genç arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirme yönünde heyecanlı bir çalışma içerisinde olacağız. İnanıyorum ki mobil pazarın lideri konumundaki şirketimiz, Ağ Teknolojileri alanında da bu liderlik kültürünün yansımalarını aynı şekilde yaşıyor olacak.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu