2021’de küresel akıllı telefon sektöründe rekor büyüme

Küresel akıllı telefon pazarı, bu yıl 2015'ten bu yana en yüksek büyümeyi görüyor. Sevkiyatların bu yıl 1,38 milyar adede ulaşırken geçtiğimiz yıla göre de yüzde 7,7 artması bekleniyor.

IDC raporuna göre, pazardaki olumlu eğilimin önümüzdeki yıl da devam etmesi ve yıllık yüzde 3,8’lik bir büyüme olması bekleniyor. Bu dönem için öngörülen sevkiyatların toplam 1,43 milyar adet olacağı söyleniyor. Rapor, dünya piyasasının 5G ağına ve 5G özellikli telefonlara doğru kayarken bunun geldiğini ve aynı zamanda satışlarda düşüşe yol açan geçen yıl yaşanan salgının ardından düşük kaliteli ve orta sınıf 4G akıllı telefonlara yönelik güçlü talebi koruduğunu da ekliyor.

IDC’nin araştırma müdürü Anthony Scarsella’ya göre, 2021 yılı tüm fiyat katmanlarında 5G’ye geçişi hızlandırmaya devam ederken, pazarın 2015’ten bu yana tanık olduğu yıldan yıla en büyük büyümeyi temsil edecek. 5G değişimi, 2021’de en yüksek akıllı telefon ASP’leri (376 $, yıldan yıla %9,7 artış) sağlayacak çünkü maliyetli 5G cihazları LTE cihazlarının yerini almaya devam ediyor ve bu da fiyatları düşürmeye başlıyor.

Benzer şekilde, IDC’nin program başkan yardımcısı Ryan Reith şunları söylüyor: “Akıllı telefonlar, PC’ler, tabletler, TV’ler ve akıllı ev cihazları gibi komşu pazarlardan tüketici harcamaları için rekabet görüyor ancak bu, pazarın iyileşme yolunu yavaşlatmadı. Akıllı telefon pazarı, geçen yılın tatil çeyreğinde büyümeye geri döndü ve o zamandan beri yalnızca en iyi tedarikçilerin üretiminin arttığını gördük. 5G’ye yönelik güçlü bir arz yönlü baskı ve sonuç olarak fiyat noktaları düşmeye devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu