Lenovo siber saldırıya uğradı

Lenovo internet sitesi dün akşam bir siber saldırıya uğradı. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, Lenovo ürünleri yerine bir slayt gösterisiyle karşılaştı. 
Lenovo’nın internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların karşısına Lenovo ürünleri yerine High School Musical’dan Breaking Free şarkısı eşliğinde memnuniyetsiz gençlerin fotoğraflarının gösterildiği bir slayt dizisi çıktı. Bir süre sonra site eski haline dönse de kimi kullanıcılar sitenin arka planında şarkıyı duymaya devam ettiklerini dile getirdi.

Lenovo saldırısında kimlikler mi gölgeleniyor?

Saldırı sonrası Lenovo’nun sitesine yerleştirilen sayfanın kaynak koduna bakıldığında “Yeni ve gelişmiş Lenovo web sitesi Ryan King ve Rory Andrew Godfrey tarafından geliştirilmiştir” ibaresi yer alıyor. Hem King hem de Godfrey siber korsan grubu Lizard Squad’ın üyeleri arasında bulunuyor. King ve Godfrey’in gerçekten saldırıda yer alıp almadığı ise henüz kesinlik kazanmış değil. Saldırganların kimliklerini gölgeleme adına King ve Godfrey’in isimini kullanmış olabileceği de belirtiliyor.

Lenovo için bir tepki olabilir

Lenovo’nun bilgisayarlarını Superfish isimli zararlı reklam yazılımıyla gönderdiğinin ortaya çıkmasının ardından siber saldırının yaşanması ise saldırının Lenovo’ya bir tepki olarak düzenlenmiş olması ihtimalini akıllara getiriyor.

Lenovo akıllı telefonlarını tanıttı

Öte yandan, Lenovo, uzun zamandır merakla beklenen akıllı telefon lansmanını kısa bir süre önce gerçekleştirmişti. Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Başkanı Aymar de Lencquesaing ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı’nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda, Lenovo’nun farklı kullanıcı segmentlerine yönelik üstün teknolojili akıllı telefonları tanıtıldı. Lenovo’nun akıllı telefonları üstün tasarım ve teknolojisiyle öne çıkarken, özellikle VIBE serisi dikkatleri üzerine çekti.
Kısa bir süre önce KVK ve İndeks Bilgisayar ile distribütörlük anlaşması imzalayan Lenovo, akıllı telefonlarının satışını, operatör, bayi ağı ve perakende zincirleri ile gerçekleştirecek. Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Başkanı Aymar de Lencquesaing, Lenovo’nun Türkiye’deki başarısı ve akıllı telefon pazarına girmesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Lenovo, bu yıl IBM’in x86 sunucu biriminin satın alınmasının da içinde olduğu önemli satın alma ve ortaklıklara imza attı. Bu satın alma, Lenovo’yu 42,3 milyar dolarlık pazarda 3. büyük oyuncu haline getirdi. Geçtiğimiz yıl dünyada 55 milyon adet PC satışı gerçekleştirirken, tablet ve telefon satışlarının toplamından oluşan akıllı cihazlarda, bu rakamı geçerek 59 milyon adet satışa ulaştı. Lenovo, 2014 yılında Google’dan Motorola Mobility’i satın almasını resmi olarak tamamladı ve bu satın alma işlemiyle dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi pozisyonuna geldi.”  Haberin devamı için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu