LG’nin yeni amiral gemisi LG G4 tanıtıldı

LG’nin merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonu LG G4, New York, Londra, Paris, Seul ve Singapur ile paralel olarak bugün İstanbul’da da tanıtıldı.

Tasarım

LG G4’ün dikkat çeken özelliklerinin başında altı farklı renkte ve el işçiliğiyle üretilen orijinal deri arka kapağı geliyor. LG G4 deri dışında, seramik tasarımda üç farklı renk seçenekleriyle de kullanıcıların beğenisine sunuluyor. LG G4 tüm gövdesini kaplayan kavis tasarımının yanı sıra düşmelere karşı düz tasarımlı telefonlara göre yüzde 20 daha dayanıklı olduğu belirtiliyor.

LG G4_1

Teknik özellikler

Snapdragon 808 işlemciye sahip LG G4 bünyesinde 3 GB’lık bir RAM barındırıyor. 3000mAh pil, 32 GB depolama alanı ile gelen LG G4, microSD kart desteğinin yanında bir de değiştirilebilir batarya sunuyor. 155 gram ağırlığında, 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm boyutlarında olan LG G4, Wi-Fi, Bluetooth 4.1LE ve NFC gibi bağlantı seçeneklerine sahip.
Yeni telefonun yazılım kısmında ise Android Lollipop 5.1 üzerinde LG’nin yepyeni UX 4.0 arayüzü bulunuyor.

Ekran

LG Display’in yeni 5.5-inç’lik IPS Quantum Display (2560x 1440, 538 ppi) ekranının kullanıldığı ilk telefon olan LG G4, renk üretiminde yüzde 20, parlaklıkta yüzde 25 ve kontrastta ise yüzde 50 daha yüksek bir performans sunuyor. Gelişmiş Hücre içi dokunma teknolojisi içeren ilk Quad HD ekrana sahip LG G4’ün renk konusunda Dijital Sinema Girişimi (DCI) standartlarına da uygunluk taşıdığı belirtildi.

 

 LG G4_4

Kamera

0.6 saniyede kamerasını aktif hale getirebilen LG G4, bir önceki LG G3’ten yüzde 80 daha çok ışık alabilen F1.8 diyafram aralığındaki özel bir lense sahip. LG G4’ün 16 MP arka kamerası ve selfie severleri memnun edebilecek 8 MP’lik bir ön kamerası bulunuyor. Bir önceki OIS+ teknolojisinin performansını da ikiye katlayan OIS 2.0 teknolojisiyle az ışıklı ortamlardaki LG G4’ün performansını artırıyor. LG G4’ün kamerasındaki Manuel Mod ise kullanıcıların, pozlama süresi, ISO, odaklama ve beyaz ayarı gibi parametreleri en ince ayrıntısına kadar düzenlemesine imkan veriyor
Aynı zamanda profesyonel fotoğrafçılar için dosyaların hem RAW hem de JPEG formatında kaydedilebilmesine olanak tanıyor. LG’nin ilk kez kullanıldığını söylediği Renk Spektrum Sensörü (CSS) teknolojisi ile nesnelerden yansıyan ışığı kızılötesi algılayıcılarla belirliyor ve aynen gözümüzün gördüğü şekilde fotoğrafa aktarıyor. LG yeni Çoklu Hareketle Çekim teknolojisiyle bir önceki Hareketli Çekim özelliği ile kullanıcıların ikişer saniye arayla dört farklı selfie çekebilmesine olanak tanıyor.

LG G4_2

Detaylar

LG G4 Google Office yüklü olarak kullanıcılara sunuluyor. Aynı zamanda LG G4 sahipleri 100 GB’lık Google Drive depolama alanına iki yıl boyunca ücretsiz sahip olabiliyor.

Daha fazla algılara dönük ve kişileştirilebilir özellikler barındıran yeni ara yüzde, Hızlı Çekim, yeni galeri, Etkinlik Cebi, Geliştirilmiş Smart Notice gibi işlevler yer alıyor. Gelecek yeni güncelleme ile aktif olacak olan MirrorLink özelliği, LG G4 ile Volkswagen araç bilgisayarlarının birbirine bağlanmasını sağlayacak.

LG G4’ün Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatı konusunda bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu