Limango Türkiye'den çekildi!

Limango Türkiye’den karlılık nedeniyle geri çekildiğini açıkladı. Son yıllarda ülkemizden çekilen e-alışveriş sitelerindeki artış dikkat çekiyor.
Limango.com çalışmalarına nihayet verdiğini açıkladı. Şirketten gercekleşen duyuruda , satın alınan ürün sevkiyatlarının devam edeceği paylaşıldı. Yalnızca giyim kategorisine odaklanan Limango.com, değişik ürün gruplarını satmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Son dönemlerde kapanan ve dikey kategoride bulunan birden fazla e- alışveriş sitesi bulunuyor.

Kârsızlık yüzünden kapanıyorlar

Webrazzi’nin kurucusu Arda Kutsal, küçük ve orta ölçekli e- alış-veriş sitelerinin kapanmasının nedeninin ‘kârsızlık’ olduğunu ifade ediyor. Kutsal, “ Yalnızca Türkiye değil dünya çapında e- alış-veriş pazarının esas problemi kârsızlık. Bunun altında yatan en önemli sebeplerden bir öteki de sadık alıcı kazanımının sağlanamamış olması. Sadık müşteriler yaratabilmek ve kârlılığı yükseltmek için de e- alışveriş şirketlerinin bedel rekabeti yerine hizmetleri ile farklılaşmaları lazım geliyor. Bunu icra ederken hem şirketlerin yetkililerine hem de yetkili devlet kurumlarına görev düşüyor.
Türkiye’de internetten düzenli alışveriş yapan popülasyonun büyümesi ve bu alandaki süreçlerin sadeleştirilmesi bence öncelikli konular olarak ele alınmalı” dedi.
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu