LinkedIn, güvenlik tehditlerini çok daha kısa sürede tespit ediyor

Dünyanın en büyük profesyonel ağı, 875 milyondan fazla üyesiyle savunmaya karşı farklı bir yaklaşım sergiliyor.

Kimlik avına, kötü amaçlı yazılıma ve diğer siber tehditlere karşı korunmak, herhangi bir kuruluş için zor bir siber güvenlik sorunudur. Ancak LinkedIn için durumun daha da çetrefilli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü 20 binden fazla çalışanın olduğu ve neredeyse bir milyar kişi tarafından kullanılan bu platform devamlı olarak siber saldırılara maruz kalıyor. Dünyanın en büyük profesyonel ağı, 875 milyondan fazla üyesiyle savunmaya farklı bir yaklaşım sergiliyor.

Günler alan süreç dakikalara indi

Şirketin olay müdahalesi ve tespit mühendisliği müdürü Jeff Bollinger, arkasında güçlü finans kuruluşlarının bulunduğu saldırganların, kesinlikle vazgeçmeyeceğini söylüyor. Bollinger, müdahale süreçlerinin aslında büyük ölçüde değişmediğini sadece daha akıllı ve verimli hale geldiğini söylüyor. Bunun için ek veri ve analiz yaklaşım biçimi revize edildi ve bu değişiklik, potansiyel tehditleri algılama ve bunlara karşı koruma söz konusu olduğunda LinkedIn’in çok daha verimli olmasına yardımcı oldu.

Bollinger’e göre, tehditleri tespit etmekten onlarla ilgilenmeye kadar soruşturmalar artık çok daha hızlı. Bollinger, “Tespit etme süresi, etkinliğin ilk ortaya çıktığı andan onu ilk gördüğünüz ana kadar geçen süredir ve bunu hızlandırmak bizim için dramatik oldu. Birkaç günden dakikalara indik.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu