Mahkeme Epic Games’e kısmen hak verdi

Epic Games ile Apple arasındaki davada yeni gelişmeler yaşanıyor. Mahkemeden Epic Games’e kısmen de olsa hak veren bir karar çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Epic Games ve Apple arasında yaşanan gerilim sonucunda şirketin oyunu Fortnite App Store’dan kaldırılmıştı. Bu kaldırmanın sebebi olarak da Fortinite’ın getirdiği yeni ödeme sistemi ve bu sistemin App Store komisyonunu ortadan kaldırma durumu olarak gösterilmişti. Komisyon yüzünden başlayan bu tartışma Epic Games’in Apple’ı mahkemeye vermesi ile devam etti.

Mahkeme Epic Games’e kısmen hak verdi

Halen süren mahkemeden çıkan bir ara karar Epic Games’in kısmen de olsa haklı olduğunu düşündürdü. ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, Apple’ın oyun firmasının geliştirici hesaplarını engelleyerek veya Apple platformlarındaki geliştiricilerin yaygın olarak kullanılan Unreal Engine araçlarına erişimini kısıtlayarak Epic Games’e karşı misilleme yapamayacağını söyledi.

Ancak bu ara açıklamaya rağmen Epic Games tarafından talep edilen Fortnite’ın App Store’a dönmesine karar verilmesi talebi ise reddedildi.

Alınan bu ara karar Epic Games’in zaferi anlamına gelmiyor. Ancak Unreal Engine’ın kullanımının engellenmesi riskini de ortadan kaldırıyor. Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Epic Games’in yanında olduğunu belirtmişti. Bunun sebebi olarak da Unreal Engine’ın birçok geliştirici tarafından kullanıldığını belirten Microsoft. olası bir engellemenin tüm sektörü olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu