Mastercard, kuantum dünyası için temassız teknolojiyi geliştiriyor

Mastercard, yeni nesil temassız ödemeleri geliştirmek için kuantuma dayanıklı teknolojileri uyguladığını duyurdu.

Mastercard daha hızlı, daha rahat, daha güvenli ve şimdi daha temiz ödeme yöntemlerine olan talebin temassız geçişe neden olduğunu söylüyor. Bu eğilim ise büyümeye devam edecek. Öyle ki, 2020’nin üçüncü çeyreğinde temassız penetrasyon, bir yıl öncesine göre yüzde 30 artış göstererek yüz yüze satın alma işlemlerinin yüzde 41’ini temsil etti. Mastercard’a göre ise yeni Geliştirilmiş Temassız (Ecos) spesifikasyonları endüstride bir ilk. Teknoloji, dinamik dijital ortam geliştikçe ve kuantum hesaplama gibi yeni teknolojiler piyasaya sürüldükçe temassız teknolojinin geleceğe hazır olmasını sağlamaya yardımcı olacak. 

Mastercard Siber ve İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla, şirketin yıllardır temassız ödemelere geçişe öncülük ettiğini, endüstri standardizasyon çabalarını desteklemek ve tüm ekosistemin daha yüksek güvenlik seviyelerinden yararlanmasını sağlamak için Ecos gibi spesifikasyonlar geliştirdiğini söylüyor. Ajay Bhalla, “Temassız sistemler, yüz yüze ödemelerin bugünü ve geleceğidir. 2020, dijitalleşmede hızlı bir ivme kazandı ve günlük ihtiyaçlarımızı karşılamaya yardımcı olmak için dijital çözümlerin (temassız gibi) önemini pekiştirdi. Ekosistem gelişmeye devam ettikçe, bağlı cihaz ve IoT daha fazla kullanıcı talebi yaratacak. Yeni nesil yetenekleri oluşturmak için sürekli inovasyona da daha büyük bir ihtiyaç duyulacak.” diyor. Bhalla, “Yeni spesifikasyonlar önümüzdeki yıllarda etkinleştirildikçe, tüketiciler ve satıcılar sorunsuz bir geçişi deneyimleyecek. Dijital cüzdanlar, mobil ödemeler, temassız kartlar ve satış noktası terminalleri bugün olduğu gibi çalışmaya devam edecek.” diyerek Ecos ve mevcut temassız spesifikasyonlarla uyumluluğu basit olduğunu da ekliyor.

Perde arkasında çalışan Ecos, bir yazılım yükseltmesi aracılığıyla teslim ediliyor. Bu da yeni bir donanım veya terminal gerekmediği anlamına geliyor. Bu yatırım tokenizasyon, 3-D Secure ve Click to Pay’daki benzerlerini tamamlayarak daha iyi bir tüketici ve satıcı deneyimi sunuyor.

Ecos ile tüketiciler, satıcılar ve finans kuruluşları ise şunlardan yararlanacak:

Gelişmiş rahatlık: Mastercard, zaman içinde mağaza içi alışveriş deneyiminin giderek daha fazla temassız hale geleceğini öngörüyor. Bu yeni özellikler, herhangi bir cihazın gerçekten bir ödeme cihazı olmasını sağlamaya yardımcı olurken kartı okutma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Gelişmiş güven: Ecos, temassız etkileşimi yarım saniyenin altında tutarken yeni nesil algoritmalar ve şifreleme anahtarı güçleri sunmak için yeni kuantuma dirençli teknolojiden yararlanıyor.

Gelişmiş gizlilik: Yeni özellikler, hesap bilgileri kart veya dijital cüzdan ve ödeme terminali arasında paylaşıldığında gelişmiş koruma sağlıyor. Ecos, çeşitli gizlilik düzenlemelerini desteklemek için artan gereksinimleri temel alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu