MasterCard'dan mobil ödeme için yeni teknoloji

MasterCard’ın bulut tabanlı temassız ödeme imkanı sunan mobil ödeme teknolojisi Host Card Emulation (HCE) 15 kullanımda. Bu teknoloji ile yakın alan iletişimi (NFC) destekli akıllı telefonlardan hızlı ve güvenli bir şekilde temassız ödeme yapabilmesi amaçlanıyor.
Şirket tarafından yapılan açıklamada “Bir yıllık teknoloji geliştirme sürecinin ardından MasterCard, 15’den fazla ülkede HCE ile mobil ödemeleri hızlı ve güvenli kılan projelerini duyurdu. Bu projeyle tüketiciler, Android tabanlı cep telefonlarını banka ve kredi kartı yerine kullanabilecekler” denildi.

 SE tabanlı çözümlere alternatif

Bugüne kadar kullanılmış Secure Element (SE) tabanlı güvenlik çözümlerine alternatif olarak MasterCard’ın sunduğu bulut tabanlı ödeme çözümleri mobil ödeme hizmetlerinin küresel olarak yaygınlaşmasına da hız kazandırıyor. Bankalar ve ödeme çözüm sağlayıcıları için temassız mobil süreçlerin uygulanmasını kolaylaştırmayı hedefleyen teknoloji üzerinde dünya çapında yüzlerce banka ve kurum çalışmaya başladı. 25’in üzerinde pilot uygulama ve programın Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İspanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere pek çok bölgede tüketicilerin hizmetine girdiği duyruldu.

Mobil ticaret uygulamaları için MasterCard’dan kullanıma hazır yazılım kiti

Bankaların kendi uygulamaları içinde HCE altyapısı ile NFC hizmetini tüketicilere sunabilmesi ve mobil ticaret uygulamalarını geliştirebilmeleri için MasterCard, HCE lansmanına eş zamanlı olarak, Mobil Ödeme Yazılımı Geliştirme Kitini (Software Development Kit) de kullanıma açtı. Yazılım kiti, MasterCard teknolojisiyle uyumlu mobil uygulamaların kolay bir şekilde geliştirilmesi ve test edilmesi için yazılım geliştiricilere yardımcı olan araçları ve bilgileri bir çatı altında topluyor. MasterCard HCE teknolojisi Kasım 2013 tarihinde piyasaya sunulan ve popüler akıllı cihazların büyük kısmında kullanılan Android KitKat 4.4 sürümüyle uyumlu çalışıyor. MasterCard’ın yeni yaklaşımı, mobil cihazlar üzerindeki alışveriş ya da ödeme uygulamasını güvenli bulut tabanlı işlemlerle buluşturuyor.

Temassız ödeme hız kazandı

Temassız ödeme çözümlerini hızlandıran MasterCard, “Bugün 68 ülkede perakende mağazaları, hizmet noktaları, esnaf, akaryakıt istasyonları, marketler, eczaneler, otomatlar, otoparklar, toplu taşıma ağları ve taksiler temassız ödeme kabul etmeye başladı. MasterCard temassız işlem noktalarının sayısı son 1 yıl içerisinde 2 milyondan 3 milyona yükseldi. HCE, tüm bu noktalarda mobil cihazlardan güvenli ve hızlı alışveriş deneyimini yaşatmayı hedefliyor” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu