MediaTek Android telefonlara uydu bağlantısı getiriyor

MediaTek, Android telefonlara uydu bağlantısı sağlayan yeni yonga setini duyurdu.

MediaTek, MWC 2023’te akıllı telefonlara iki yönlü uydu iletişimi sağlayan yenilikçi 3GPP Karasal Olmayan Ağ (NTN) teknolojisini tanıtacağını duyurdu. Şirket, uydu özellikli cihazların bir sonraki dalgası için yeni nesil 5G Yeni Radyo NTN (NR-NTN) teknolojisinin bir tanıtımını da paylaşacak.

Tayvanlı yonga üreticisi, NTN teknolojisini destekleyen MT6825 yonga setini duyurdu. Bağımsız MT6825 yonga setleri, herhangi bir üst düzey akıllı telefona entegre edilerek sorunsuz bir uydu bağlantısı deneyimi sağlıyor. Ayrıca MediaTek, Motorola Defy 2 ve Bullitt Cat S75 akıllı telefonlarının yeni MT6825 yonga setini ilk kullanan akıllı telefonlar olacağını da açıkladı. Akıllı telefonlar Bullitt’in Satellite Connect platformunu kullanacak ve iki yönlü uydu mesajlaşma, konum paylaşımı ve acil SOS sunacak.

MediaTek, yeni yonga setine ek olarak, Bluetooth aksesuarı Motorola Defy Satellite Link hizmetini de piyasaya sürdüğünü paylaştı. Android ve iOS cihazlarının Bullitt Satellite Connect platformuna bağlanmasına olanak tanıyan kompakt ve hafif bir Bluetooth aksesuarı olan Motorola Defy Satellite Link, kullanıcılara dünya çapında daha fazla yerde iki yönlü uydu mesajlaşma, konum paylaşımı ve acil SOS erişimi sağlayacak. Cihaz, Nisan 2023’te raflarda yerini alacak.

Qualcomm ve Samsung’un çabaları gibi, MediaTek’in teknolojisi de özellikle acil durumlarda geleneksel ağların bıraktığı “boşlukları doldurmak” amacıyla uydu üzerinden iki yönlü mesajlaşmaya izin verecek. MediaTek akıllı telefonlarla başlıyor ancak bu teknolojiyi gelecekte arabalar da dahil olmak üzere diğer sektörlere yaymayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu