MediaTek’den 3,5 milyar dolarlık yatırım planı

Dünyada yonga talebinin hızla artması nedeniyle çip kıtlığı yaşanıyor. Çip üretiminde önemli bir rol üstlenen MediaTek bu yıl araştırma ve geliştirmeye 3,5 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Çip üreten devin bu hamlesi, tüketici teknolojisi ve yarı iletken endüstrilerinde gelecek yıllar için rekabet gücünü artıracak. Şirket, 2020 yılında araştırma ve geliştirmeye yaklaşık 2,75 milyar dolar yatırım yaptığını ve bu yıl 100 milyar sınırını geçmeyi planladığını belirtti. Bu aynı zamanda şirketin şimdiye kadarki en yüksek yatırımı olacaktı.

Dahası, bu aynı zamanda şirketin Ar-Ge’ye her yıl artan yatırımının bir göstergesidir çünkü daha önce 2020’de 2019’a kıyasla harcamalarını yüzde 22,6 artırmıştı. Bir ITHome raporuna göre, yatırım rakamlarındaki artış, aynı zamanda Ar-Ge giderleri, araştırma ve geliştirme ile ilgili personelin ücretlendirilmesiyle ilgili olduğunu ortaya koyuyor.

Özellikle, MediaTek, 2020’de ilk kez 10 milyar doları aşan geliri ile geçen yıl bir kilometre taşına ulaşmıştı. Bunu, şirketin kısa süre önce üretim kapasitesini artıracağını duyurduğu gelişme takip ediyor. 2021’de hedeflenen yıllık yüzde 40 artışla gelirini daha da artırmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu