Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bazı çalışanlarını işten çıkaracak!

Meta çalışanları, haftanın üç günü ofise gelmediklerinde fesih mektubu alabilecekler. 

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg artık çalışanları ofise geri getirmek için katı önlemler alıyor. Şirket, çalışanların kurallara uyması gerektiğini, aksi takdirde işten çıkarılacaklarını açıkça belirtti. Meta çalışanları, haftanın üç günü ofise gelmediklerinde fesih mektubu alabilecekler. 

Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Diğer şirket politikalarında olduğu gibi, tekrarlanan ihlaller, işten çıkarmayla sonuçlanacak. Yayılmacı çalışmanın, özellikle teknolojimiz arttıkça, gelecekte de önemli olmaya devam edeceğine inanıyoruz.

Meta, kısa vadede yüz yüze çalışmaya odaklanılmasını, uzaktan çalışma fırsatlarına yapılacak yatırımları dikkatle değerlendirirken ofisten çalışmayı seçen çalışanların deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kısa vadede, kişisel odağımızı, ofisten çalışmayı seçen çalışanlarımız için güçlü, değerli bir deneyimi desteklemek üzere tasarladık. Ayrıca uzaktan çalışmaya yatırım yapacağımız konusunda düşünceli davranıyoruz.”

Meta çalışanları nasıl takip edecek?

Hesap verebilirliği sağlamak amacıyla Meta, çalışanları aylık olarak izleyecek. Yöneticiler, rozet ve Durum Aracı bilgilerini inceleyecek. Kurallara uyulmadığı takdirde işten çıkarma yapılabilecek.

Meta’daki bu yeni çalışma politikası ne zaman yürürlüğe girecek?

Şirketin yeni işletme politikası 5 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek. Bu da insanların 3 haftadan az süreye sahip olduğu anlamına geliyor.

Şirket ilk olarak Haziran ayında RTO planlarını açıkladı. Bir ofiste çalışmak üzere işe alınan çalışanların haftada birkaç gün geri dönmesi gerektiği belirtiliyor. Duyuru, CEO Mark Zuckerberg’in ofis içi çalışmanın faydalarına yönelik kamu ve kurum içi savunuculuğuyla uyumlu. Bu çalışma modelinin daha iyi performans göstereceği düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu