Meta, medya yasası kabul edilirse haberleri kaldıracak

Meta, ABD’de görüşülecek olan Sosyal Medya Yasası’nın kabul edilmesi durumunda platformdaki haberleri kaldırabilecek.

Sosyal medya devi Facebook’un çatı şirketi olan Meta, ABD’de görüşülecek olan Sosyal Medya Yasası’nı yakından takip ediyor. Gelen son bilgilere göre, yasanın kabul edilmesi durumunda Meta, platformdaki haberleri kaldırabilecek.

Meta, Haberleri Kaldırabilecek

Facebook’un ana şirketi konumunda olan Meta Platforms Inc, Pazartesi günü ABD Kongresi’nin haber kuruluşlarının Alphabet Inc gibi şirketlerle toplu pazarlık yapmasını kolaylaştırmayı amaçlayan bir öneriyi kabul etmesi halinde haberleri platformundan kaldırmakla tehdit etti.

Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, milletvekillerinin zor durumdaki yerel haber endüstrisine yardımcı olmak için Gazetecilik Rekabet ve Koruma Yasasını zorunlu olarak geçmesi gereken yıllık savunma yasa tasarısına eklemeyi düşündüklerini belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Meta sözcüsü Andy Stone bir paylaşımında, şirketin artan trafik ve abonelikler yoluyla haber kuruluşlarına sağladığımız herhangi bir değeri haksız yere göz ardı eden hükümetin zorunlu tuttuğu müzakerelere boyun eğmek yerine yasa çıkarsa haberleri kaldırmayı düşünmek zorunda kalacağını söyledi.

Son olarak pazartesi günü Amerikan Sivil Haklar Birliği, Kamu Bilgisi ve Bilgisayar ve İletişim Endüstrisi Derneği de dahil olmak üzere iki düzineden fazla grup, “yayıncılar ve yayıncılar için yanlış bir antitröst muafiyeti yaratacağını” söyleyerek Kongre’yi yerel haber yasa tasarısını onaylamamaya çağırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu