Microsoft, AI chatbot’unu mobil cihazlara getiriyor

Microsoft, AI chatbot’unu iPhone ve Android’deki Bing uygulamasına getireceğini duyurdu.

Microsoft, iPhone ve Android için sesli arama ve yapay zeka sohbet robotuna erişim gibi yeni özellikler içeren yeni Bing ve Edge uygulamalarının ön izleme sürümünün yayınlandığını duyurdu. Aynı zamanda botu, Skype’a entegre ederek sesli erişim de ekliyor.

Bing mobil uygulamasında kullanıcılar, bir yayına göre metin yoluyla veya sesleriyle çeşitli sorular sorabilecekleri bir sohbet oturumu başlatmak için Bing simgesine dokunabilirler. Yanıtlar madde işaretleri halinde, basitleştirilmiş yanıtlarda veya geleneksel bir metin biçiminde görüntülenebilir. Microsoft, kullanıcıların Edge mobil uygulamasının ana sayfasından Bing güncellemelerine de erişebileceklerini açıkladı.

Şirket açıklamasında, “Aramaların yüzde 64’ünün cep telefonlarında yapıldığını bildiğimiz için, masaüstünüzden uzaktayken bile web için yardımcı pilotunuz olarak hizmet verecek tüm yeni Bing ve Edge mobil uygulamalarını yayınlıyoruz.” dedi.

Bunlara ek olarak Microsoft, yapay zeka destekli Skype’ı Bing’e entegre edeceğini de duyurdu. Kullanıcılar, grup sohbetlerine Microsoft’un yapay zekasını ekleyebilir ve ona sorular sorabilir. İnsanlar Bing’den seyahatle ilgili öneriler isteyebilir veya örneğin hava durumu ya da son ödül törenleri hakkında sorular sorabilir. Bing mobil uygulamasına benzer şekilde yanıtlar madde işaretleri, basitleştirilmiş yanıtlar veya metin biçiminde görüntülenebilir.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, yapay zeka destekli aramanın, yönetimde olduğu dokuz yılda şirketinin başına gelen en büyük ve en önemli şey olduğunu söyledi. Ayrıca Nadella, Microsoft’un etkinliğinin ardından verdiği bir röportajda, “Bulutun ilk ortaya çıktığı 2007-2008 yıllarından beri böyle bir şey görmemiştim.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu