Microsoft iMessage’ı Windows’a getiriyor

iPhone kullanıcıları artık, Phone Link uygulaması aracılığıyla iMessage gönderip alabilecek ve bildirimleri görebilecek.

Microsoft, Windows için Phone Link uygulamasının yeni bir sürümünü kullanıma sunarak iPhone desteği ekliyor. iPhone kullanıcıları artık, Windows cihazları aracılığıyla iMessage gönderebilecek, arama yapabilecek ve bildirimleri görebilecek.

Windows için Phone Link’in yeni sürümü, bir kullanıcının iPhone’unu Windows bilgisayarına bağlamak için Bluetooth kullanmasıyla çalışıyor. Bu sayede, bilgisayarınızdaki Phone Link uygulaması aracılığıyla tüm iPhone mesajlarını gönderip alabileceksiniz. Ancak şirket, uygulamanın yalnızca temel mesajlaşmayı ve aramayı desteklediğini ve grup mesajlaşmasına veya medya göndermeye izin vermediğini söyledi.

Microsoft’un tüketici pazarlama başkanı Yusuf Mehdi yaptığı açıklamada, Phone Link’ten gönderilen mesajların iPhone’larda iMessage olarak göründüğünü söyledi. Ayrıca, Phone Link’in tam bir mesaj geçmişini değil, yalnızca uygulamayı kullanırken gönderilen ve alınan mesajları gösterdiğini bildirdi. Mehdi ayrıca, “Uzun zamandır yapmak istediğimiz bir şeydi. Android deneyimi oldukça iyi ve iPhone için bunu yapmamız gerektiğini düşündük.” dedi.

Apple, mesajları kendi platformu dışındaki herhangi bir platform aracılığıyla desteklemediğinden bu, bir geçici bir çözüm olarak görülebilir. Bu nedenle uygulamayı kullanırken birkaç sınırlama bulunuyor. Örneğin, Phone Link uygulaması aracılığıyla konuşmalarda tam mesaj geçmişini göremezsiniz. Bunun yerine, yalnızca “Phone Link kullanılarak gönderilen veya alınan” mesajları görürsünüz. Microsoft ayrıca kısa mesajlar ile iMessage’lar arasında ayrım yapamaz, bu nedenle mavi veya yeşil baloncuklar yoktur. Ancak en büyük sınırlama, mesajlarda resim gönderemeyecek olmanız ve grup mesajlarına katılamayacak olmanızdır.

Phone Link uygulamasına iPhone entegrasyonu, az sayıda Windows Insider’ın kullanımına sunuldu. Şirket, daha fazla Insider’ın, ilk kullanıcı grubundan geri bildirim aldıktan sonra zaman içinde bir ön izleme alacağını söyledi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu