Milyonlarca Volkswagen hacklenmeye karşı savunmasız

Güvenlik uzmanları son yirmi yılda üretilen Volkswagen arabalarının uzaktan kontrol sistemlerinin kötüye kullanabileceğini saptadılar.

1995’ten beri üretilen çoğu Volkswagen araç kapıları uzaktan kilitleyip açabilen “master Key” isimli bir sistem kullanıyor ve bu anahtarlar başka yöntemlerle de elde edilebiliyor.

Bu tek başına bir arabaya zarar vermek için yeterli değil – bu anahtar sisteminin her uzaktan kumandalı cihaz tarafından üretilen bir kod ile birleştirilmesi gerekiyor. Ancak araştırmacılar yaklaşık 40 $’a mal olan bir radyo donanımına küçük bir ekleme ile bunu yapmanın bir yolunu keşfettiler.

Bu cihaz master key tarafından gönderilen sinyali alabiliyor. Bu cihaz sayesinde sinyaller deşifre olduktan sonra anahtarların bir kopyası yapılabiliyor. Uzmanlar bu yolla arabanın kapısını açmayı başardılar.

2016_jetta_cw
Volkswagen Jetta etkilenebilecek modellerden biri

Uzmanlar bu testleri Volkswagen’in Jetta, Golf ve Passat modelleri üzerinde ve yine Volkswagen tarafından üretilen Audi A1 modeli üzerinde gerçekleştirdi. Uzmanlar ayrıca bulgularının dünya çapında milyonlarca aracı etkilediğini ve çözülemeyen birçok hırsızlık durumunu açıklığa kavuşturacağını belirttiler.

Birmingham Üniversitesi ve Alman Mühendislik Firması Kasper & Oswald uzmanları raporlarını bu hafta Texas eyaleti Austin şehrindeki USENIX sempozyumunda sunacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu