Necmi Ön, Penta Teknoloji Value Grubu Satış & Pazarlama Direktörü oldu

Bilişim sektörünün önde gelen teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji’nin Value Grubu Satış & Pazarlama Direktörü Necmi Ön oldu.
Penta’nın distribütörü olduğu Adobe, Autodesk, Dell Ticari Ürün Grubu, D-Link, HP Server & Storage, Huawei, IBM Yazılım ve Donanım, Kaspersky, Lenovo Server, Microsoft ve Unify ürün gruplarının Satış & Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütecek olan Necmi Ön’ün, sektörde 31 yıllık deneyimi bulunuyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme bölümünden 1984 yılında mezun olan Ön, aynı yıl Biltam A.Ş.’de Saha Mühendisi olarak çalışma hayatına başladı. 1986’da Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme yüksek lisans programını tamamladı.
Sistem Destek Müdürlüğü, Pazarlama Müdürlüğü ve Büyük Müşteriler Satış Müdürlüğü görevlerini üstlendiği Biltam’dan 1996 sonunda ayrılan Ön, ProNetwork’ün kurucu ortaklarından biri olarak Probil grubuna katıldı. Ekim 2011’de Probil’in Netaş tarafından satın alınmasıyla Netaş’ta CTO olarak görev yaptı. Özel sektör ve kamu sektöründeki pek çok firmaya kurumsal yazılım, ses/video, data, çağrı merkezi ve güvenlik altyapısı projelerinin gerçekleştirilmesinde görev alan Ön, Şubat 2015 itibariyle Penta yönetimine katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu