Nokia artık resmen Microsoft’un

Nokia hissedarları şirkete ait patentlerin ve hizmetlerin Microsoft’a satışını onayladı. Böylece bir dönemin cep telefonu devi Nokia,  resmi olarak Microsoft’un bünyesine geçmiş oldu.

Helsinki Ice Hall’de gerçekleşen olağanüstü genel kurul toplantısındaki oylamada, Nokia hissedarlarının yüzde 99’dan fazlası şirketin Microsoft’a satılmasına evet dedi. Gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen satış, teknoloji dünyasının önemli gündemlerinden biri oldu.

Nokia geçtiğimiz Eylül ayının başında şirketin “Cihazlar ve Servisler” biriminin 5.1 milyar dolara satılmasıyla ilgili anlaşma içine girmişti.  Anlaşma kapsamında Microsoft, Nokia’ya 7.2 milyar dolar ödeyecek. Söz konusu miktarın 2.2 milyar doları lisans ve patent hakları, 5.1 milyar doları ise cihazlar ve servisler birimine ait.

Satışın şirketin çalışanları, hissedarları ve müşterileri için bir kazanç olduğunu söyleyen Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, “Yapılan ortaklıklar sayesinde zaten başarılıydık. Bundan sonraki fırsatları da iyi değerlendirip birlikte neler başarabileceğimizi göreceğiz. Bu konuda umutluyuz.” dedi.

Ballmer, bu yılın başında emekli olacağını açıklamıştı. Bu anlaşma sürecinde Nokia’nın CEO’luğundan istifa eden eski Microsoft yöneticisi Stephen Elop, anlaşma sağlandıktan sonra Ballmer’ın yerine resmi olarak aday konumuna gelmiş oldu. Stephen Elop beraberinde üst düzey yöneticiler Jo Harlow, Juha Putkiranta, Timo Toikkanen ve Chris Weber ile yaklaşık 32 bin Nokia çalışanının Microsoft’a transfer olacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Microsoft kontrolü aldıktan sonra, marka işbirliği, cihazların Microsoft içinde nasıl yapılandırılması gerektiği ve özerklik seviyesini içeren birçok karar aldı. Analiz firması CCS Insight Başkan Yardımcısı Geoff  Blaber anlaşma ile ilgili şöyle konuştu : “Bu muhtemelen zorlu bir entegrasyon süreci olacak ancak ne kadar hızlı olursa o kadar iyi olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu