Nokia’nın yeni telefonunu kendiniz tamir edebileceksiniz!

Nokia'nın piyasaya süreceği yeni telefon, kullanıcıların kendilerinin bile tamirini yapabileceği bir yapıda olacak.

Nokia yıllar sonra yeni bir tasarımla geliyor. Üretilen yeni telefon, kullanıcıların kendilerinin bile tamirini yapabileceği bir yapıda olacak. HMD Global tarafından geliştirilen Nokia G22, standart bir kameraya sahip ama son derece pratik bir telefon. Bu telefonda en çok dikkat çeken nokta ise dışı ve içi. Bu cihaz, kırılan parçaları değiştirmek için kolay bir şekilde çıkarılabilen geri dönüştürülebilir plastik sırt içeriyor.

Bu telefonu alan kullanıcılar telefonun arka kapağını, ekranını, pilini ve şarj bağlantı noktasını çıkarıp istediği zaman değiştirebilecek. Bu da tamiri için bayilerde gezmenize gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Uzmanlar da konuyla ilgili olarak, eski bir telefonun yenisiyle değiştirilmesi yerine bu işlemin yapılmasının yüzde 30 daha az maliyetli olacağına dikkat çekiyor.

Buna ek olarak akıllı telefon şirketleri, düzenleyicilerin elektronik cihazları daha da sürdürülebilir olmasıyla ilgili baskısı altında telefonlarının daha uzun ömürlü olabilmesi için çok çalışıyor. Bu doğrultuda da çok fazla telefon modeli ortaya çıkıyor. Buna bir örnek olarak şunu söyleyebiliriz: Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekilleri, üreticilerin kullanıcılara “onarım hakkı” vermelerini gerektirecek bir yasanın olması gerektiğini savunuyor. Bu hak ise, tüketicilerin cihazlarını tamir etmelerini kolaylaştırmak için önemli bir adım.

Uzun süredir onarım politikalarını değiştirmek istemeyen Apple da Kasım 2021′de müşterilerin kendi cihazlarını onarabilmeleri için parça satın almalarını sağlayan bir self servis onarım programı başlatma kararı aldı. Sonrasında da firma bu programını çok fazla ülkeye genişletti.

Nokia firmasına geri dönecek olursak, yeni akıllı telefonun fiyatıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı ancak, her parçanın da ayrı satılacağı söyleniyor. Nokia aynı zamanda HMD’nin sattığı her telefon için de belli miktarda telif ücreti alıyor. HMD ise Avrupa’daki telefonların üretimini artırmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu