Oppo, Almanya’daki satışların askıya alınmasına rağmen Avrupa’ya bağlı durumda

Oppo, son zamanlarda Almaya'dan satışları geri çekmesine rağmen bu ülkeyi Avrupa için ana operasyonel merkezi olarak tutacağını söyledi.

Şirketin yurt dışı satış ve hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Billy Zhang Pazartesi günü basına bir demeç verdi. Zhang verdiği demeçte, Çinli akıllı telefon devi Oppo, son zamanlarda Almaya’dan satışları geri çekmesine rağmen bu ülkeyi Avrupa için ana operasyonel merkezi olarak tutacağını söyledi.

Oppo’nun belirli 4G ve 5G sinyal teknolojilerini kullanmasının patentlerini ihlal ettiğini iddia eden telekom devi Nokia’ya açtığı patent davasını kaybetmesinin ardından bu ay Almanya’daki satışlarını durdurdu. Geçen yıl Oppo’ya alt marka olarak eklenen OnePlus’ın da Almanya’daki satışlarını askıya aldı.

Oppo, Almanya ofisini pek umursamıyor olsa da kıta genelinde daha kapsamlı değişiklikler yapmaya devam ediyor. Zhang, Ağustos ayından itibaren şirketin Orta ve Doğu Avrupa’daki bazı kaynaklarını Batı Avrupa’daki kaynaklarla birleştireceğini söyledi. Ayrıca bu şekilde planlanan yeniden iç yapılanma olayı, potansiyel olarak maliyetleri azaltabilir diyebiliriz.

Tüm bu gelişmelere ek şirketin yurtdışı satış ve hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Billy Zhang sözlerine şunları da ekledi: “Avrupa’da kesinlikle büyük hedeflerimiz var. Büyümeye devam edeceğiz ve birçok ülkede ilk üç ya da beşte yer almak istiyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu