Otomobiller hacker'ların elinde! Tesla Model S hack'lendi

Birkaç hafta önce jepp’lere uzaktan erişim sağlanarak kontrolün ele geçirildiği görülmüştü. Şimdi de hacker’ların hedefinde Tesla modeli bulunuyor. 
Hacker’lara gerekli imkan verildiğinde otomobillerin nasıl kontrol altına alınabileceği geçtiğimiz günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkmıştı. Hacker’lar bir jeep’e uzaktan bağlanarak aracın kontrolünü ele geçirmeyi başarmıştı. Bu kez de Tesla Model S’in sistemine erişildi. Hatta hacker’lar, buldukları açık sayesinde aracın tüm sistemlerini kapatabilmeyi başardılar.
Siber güvenlik firması Lookout ve Cloudflare ile bir deney yapan Tesla, şaşırtıcı bir deney sonucuyla karşı karşıya kaldı. Tabi marka bulunan bu açığın ardından müdahale etme imkanına sahip oluyor.

TESLA

Aracın tüm sistemleri tamamen durdu

Yapılan deneye göre, saate 10 km’den daha düşük bir hızda hareket eden Tesla Model S’e bağlanmayı başaran hacker’lar, otomobilin motorunu ve içinde bulunan akıllı sistemi sürücünün müdahalesi olmadan kapatmayı başarıyor. Hack’lenme sırasında aracın içindeki tüm ekran ve müzik sistemleri duruyor ve araç bir süre sonra tamamen kontrol dışı kalıyor.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu