Popüler sitenin sahibi yakalandı!

Dünyanın en çok ziyaret edilen torrent sitesinin sahibi yakalandı. Torrent kralı telif haklarını ihlal etmek ve kara para aklamak suçlarından yargılanacak. 

KickassTorrents’in 30 yaşındaki sahibi Artem Vaulin Polonya’da yakalandı. Şimdi ise Vaulin’in işlediği suçlardan ötürü Amerika’ya gönderilmesi bekleniyor. Vaulin telif haklarını ihlal etmek ve kara para aklamak suçları ile yargılanacak. Siteye ve bütün alan adlarına internet trafiği iki yönlü olarak durduruldu. Adalet Bakanlığı organize suçlar bölümünden Leslie R. Caldwell yaptığı açıklama da site içerisinde yaklaşık olarak 1 milyar dolarında telif hakkına sahip içerik bulunduğunu dile getirdi. Uzun süredir kanun kaçağı olan Vaulin sitenin server’larını dünyanın her yerine yayıyordu ve site domain’lerini sürekli olarak değiştiriyordu.

Amerika’da kabul edilen Digital Millenium Copyright Act kanunu sonrası torrent siteleri kendilerini diğer ülkelere taşımaya başlamıştı. Site, bu yıl bünyesindeki reklamlardan 16 milyar dolar gelir elde etti.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu