Qualcomm’un giyilebilir cihazlar dünya lideri Türkiye’ye geliyor

Ünlü TED konferanslar serisinin Türkiye ayağı olan TEDxIstanbul, bu yıl Qualcomm Giyilebilir Cihazlar Dünya Lideri Pankaj Kedia ve The Business Romantic yazarı Tim Leberecht’in de aralarında bulunduğu dikkat çekici isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. 19 Mayıs’ta  Volkswagen Ana Sponsorluğu ve Bankalararası Kart Merkezi Resmi Sponsorluğunda gerçekleşecek olan konferansa geçtiğimiz yıl yoğun bir ilgi olmuştu.
Bu yıl “Yeniden Keşfet” temasının işleneceği TEDxIstanbul’da 3 ayrı oturum ve 15 konuşmacının yer alacak. TEDxİstanbul katılımcılarını eğlenceli aktiviteler, sergiler ve konuşmacılarla birebir sohbet imkanı bulabilecekleri bir gün bekliyor olacak.
TEDxIstanbul 2015 “Yeniden Keşfet” konuşmacıları arasında şu isimler yer alacak: Hasan Çolakoğlu / Riot Games Ülke Müdürü, Maksut Aşkar / Şef, Pankaj Kedia / Qualcomm Giyilebilir Cihazlar Dünya Lideri, Prof. Dr. Sevil Atasoy / Kriminolog, Prof. Dr. Talat Kırış / Nöroşirürji Uzmanı, Tim Leberecht / The Business Romantic Yazarı.

4 milyardan fazla izlendi

Technology, Entertainment ve Design sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED, “ideas worth spreading/paylaşmaya değer fikirler” sloganıyla yola çıkan ve kar amacı gütmeyen bir küresel konferanslar serisi olarak dünyada biliniyor. 1984 yılından günümüze uzanan konferanslar serisinin asıl amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin konuşmalarıyla bilgi alışverişine zemin oluşturmak olarak ifade ediliyor.
Konuşmaların 18 dakikayla sınırlı olduğu TED konferanslarında  bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.
TED konferansları dünyada şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu