Robotaksi devinde büyük değişim: CEO Kyle Vogt neden istifa etti?

Vogt'un istifası, General Motors'un Cruise yönetim kurulu üyesi olan Craig Glidden'i otonom araç firmasının Baş İdari Görevlisi olarak atamasının ardından gerçekleşti.

Robotaksi şirketi Cruise’un CEO’su Kyle Vogt görevinden ayrıldı. Cruise’un ana şirketi olan General Motors, mühendislik başkan yardımcısı Mo Elshenawy’yi Robotaksi biriminin başkanı ve CTO’su olarak terfi ettirdi, ancak henüz CEO pozisyonu için bir atama yapılmadı​​.

Vogt’un istifası, General Motors’un geçtiğimiz hafta Cruise yönetim kurulu üyesi olan Craig Glidden’i otonom araç firmasının Baş İdari Görevlisi olarak atamasının ardından gerçekleşti. Cruise’un hukuk, iletişim ve finans ekipleri şimdi Glidden’a rapor veriyor​​.

Öte yandan, General Motors’un Cruise için henüz kalıcı bir Güvenlik Müdürü atamadığı belirtiliyor. Şirket, bağımsız bir mühendislik danışmanlık firmasının yardımıyla, 2 Ekim’de gerçekleşen ve bir robotaksi kazasını içeren geniş çaplı bir güvenlik soruşturmasını sürdürüyor. Bu kaza, bir kadın yayaya insan sürücülü bir aracın çarpması ve kadının Cruise robotaksinin yoluna düşmesiyle sonuçlanmıştı. Cruise, hem otonom hem de manuel araç operasyonlarını durdurdu ve bu durum 950 robotaksi filosunu etkiledi​​.

Cruise’da 2 Ekim olayından bu yana çalışanların moralinin düşük olduğu ve güvenlik konusunda yönetimin yetersizliğine işaret edildiği belirtiliyor. Şirket, San Francisco’da ticari izinler olmadan ve diğer eyaletlerde sürücüsüz filolarını durdurma kararı alarak, sözleşmeli çalışanlarını işten çıkardı. Bu durum, çalışan memnuniyetsizliğini daha da artırdı​​. Ayrıca, şirketin çalışan hisse satış programını dördüncü çeyrek için askıya alması, çalışanlar arasında daha fazla rahatsızlık yarattı. Ancak, Vogt hafta sonu bu karardan geri adım atarak, belirli çalışanların sınırlı sayıda hisse satmasına izin vereceğini duyurdu​​​​.

Vogt ve Dan Kan, 2013 yılında Cruise’u kurdu ve başlangıçta araçları otonom hale getirebilecek kitler üzerinde çalıştılar. Daha sonra iş modelini değiştirerek, GM’nin 2016’da 1 milyar dolardan fazla bir değerle satın almasına yol açan bir şirket haline geldiler​​. Vogt’un istifası ve bu son gelişmeler, Cruise ve otonom araç endüstrisinde önemli bir dönemeç olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu