Robotlar Dubai’de müşterilere kahve ikram edecek

Donna Cyber-Cafe 2023'te açılacak ve dünyada tamamen insanların yardımı olmadan işletilen ilk kafe olma özelliğini taşıyor.

Dubai’deki Donna Cyber-Cafe isimli mekan müşterilere hizmet verecek bir süper modeli işe başlatıyor. Robo-C2 adıyla bilinen robot, RDI Robotics tarafından geliştiriliyor. Şirket, Rusya’dan ithal ettiği bileşenlerle robotları ürettiğini açıklıyor. Bu nedenle robotun detayları tam olarak bilinmiyor. Ancak konuşma, müşteri adlarını hatırlama, duyguları algılama ve diğer şirket bilgilerini saklama yeteneğine sahip olacak robot, fiziksel özellikleriyle yeni bir tartışma konusu yaratıyor. Zira “süper model” görünümünde tasarlanan robot, cinsiyetçi bir imaj çiziyor.

Tamamen robot çalışanlardan oluşan ilk kafe

Donna Cyber-Cafe 2023’te açılacak ve dünyada tamamen insanların yardımı olmadan işletilen ilk kafe olma özelliğini taşıyor. Bu özelliği sayesinde kafe 7/24 açık olacak. Süper model robotun yanı sıra çok sayıda self-servis dondurma makinesi ve kahve makinesi robot kolları da müşterilerin siparişlerine yardımcı olacak. İlk Donna Cyber-Cafe’in tam yeri olarak bilinmiyor. Duyumlara göre robot “rahat ve kadınsı” bir kişiliğe sahip olacak. İşleri biraz daha ilginç hale getirmek için, robot aynı zamanda biraz da cilveli olacak. Müşteriye özel hikayeler anlatabilen robot, zaman içerisinde gelişen algoritmasıyla daha canlı ve doğal etkileşim sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu