ROG Ally X’in önemli özellikleri ortaya çıktı!

ROG Ally X 80 Wh kapasiteli bir pil ile gelecek ve bu ROG Ally’nin 40 Wh hücresine kıyasla önemli bir dayanıklılık artışı sağlayacak.

Asus, ikinci nesil taşınabilir oyun bilgisayarı ROG Ally X’i piyasaya sürdü. Bu Windows tabanlı taşınabilir cihazın öncüsüne kıyasla önemli iyileştirmeler sunuyor. Güney Koreli bir perakendeci cihazı siparişe açtı. Bu sayede tasarımı, temel özellikleri ve yerel fiyatı doğrulandı. İşte ROG Ally X’in temel özellikleri:

  • Ekran: ROG Ally X, siyah renkte aynı temel tasarımı koruyor. Ekran, 7 inç boyutunda ve FHD çözünürlüğünde olacak. 120Hz yenileme hızı ve 500 nit parlaklık sunacak. Panelin LCD mi yoksa bu sefer OLED mi olacağı henüz belli değil, ancak AMD FreeSync ve Dolby Atmos desteği bulunacak.
  • İşlemci ve grafikler: İç donanımı AMD Ryzen Z1 Extreme işlemci ile güçlendirilecek. Bu işlemci, 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip 4 nm mimarili bir işlemci. RDNA3 grafikleri, 24 GB RAM ve 1 TB PCIe 4.0 SSD ile eşleştirilecek. SSD artık daha yaygın olan M.2 2280 formatında olacak, ilk nesil Ally’de bulunan M.2 2230 formatından farklı olarak.
ROG Ally X'in Önemli Özellikleri Ortaya Çıktı!
ROG Ally X’in Önemli Özellikleri Ortaya Çıktı!
  • Pil ve ağırlık: ROG Ally X, 80 Wh kapasiteli bir pil ile gelecek. Bu, ilk nesil ROG Ally’nin 40 Wh hücresine kıyasla önemli bir dayanıklılık artışı sağlayacak. Cihazın ağır oyun kullanımında 3 saate kadar dayanabileceği belirtiliyor. Parmak izi tarayıcısı ve Thunderbolt 4 hızlarında çalışabilen USB4 portu da diğer özellikler arasında yer alıyor.
  • Fiyat ve dağıtım: ROG Ally X, Güney Kore’de 1.592.310 KRW (yaklaşık 1.157 USD) fiyat etiketiyle listelenmiş durumda. Teslimatlar Haziran ortasında başlayacak. Önceki söylentilere göre cihazın ABD’de 799 USD fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

ROG Ally X, Güney Kore’de 1.592.310 KRW olarak listeleniyor ve bu da yaklaşık 1.157 $’a tekabül ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu