Samsung Galaxy S24 Ultra 2 TB depolama seçeneği sunacak!

Teknoloji devi, en çok depolama seçeneğine telefon ile dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra hakkında sızıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ortalama bir akıllı telefon sahibi ne kadar depolamaya ihtiyaç duyar? Günümüz Android güç kullanıcıları için hangi kadar depolama yeterlidir?

Samsung, Galaxy S24 ailesi lansmanına yaklaşırken yine çok zorlu bir kararla karşı karşıya. Teknoloji devi, en çok depolama seçeneğine telefon ile dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor. En azından X’de tanınmış ve oldukça güvenilir hesapların paylaştıkları bilgilere göre bu böyle. Bu sorunun cevabını yakında öğrenebiliriz.

Kaç farklı depolama seçeneği olacak?

@Tech_Re olarak da bilinen Revegnus, Galaxy S24 Ultra’nın 2024’ün başlarında hem 2TB depolama konfigürasyonunda hem de giriş seviyesi 128GB modelinde piyasaya sürüleceğini bekliyor.

İlgili Makaleler

Gerçekten hangi iki varyantın daha az gerçekleşme olasılığı olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Örneğin Galaxy S23 Ultra, 256GB dahili depolama alanıyla başlıyor ve 1TB ile son buluyor. Tabii ki, Apple’ın iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’ın da depolamalarını birkaç terabayta çıkardığı söylentileri mevcut. Bu söylentiler göz önüne alındığında, bugünkü spekülasyonun bu kısmı pek büyük bir sürpriz olarak gelmiyor.

Bunu her iki firmanın da yapıp yapmayacağını göreceğiz. Belki de daha da önemlisi, Galaxy S24 Ultra’nın ve iPhone 15 Pro Max’ın 2TB konfigürasyonlarının ne kadar pahalı olacağı ortaya çıkacak. 1TB’lik bir S23 Ultra bile 1620 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketi taşıyor. Şaşırtıcı bir şekilde en üst düzey iPhone 14 Pro Max ise 1599 dolar bandında. Elbette ülkemizde geçerli olan vergi ücretlerini bu fiyata dahil etmelisiniz.

128GB ve 2TB modeller arasında, Samsung’un açıkça Galaxy S24 Ultra’yı 256GB, 512GB ve 1TB versiyonlarında da piyasaya sürme olasılığı yüksek. Bu kesinlikle birçok farklı kullanım senaryosu için birçok seçenek anlamına geliyor. 256GB depolama birimi ise, ilginç bir şekilde, güçlü bir 12GB RAM ile gelecek.

Bu, söylentiye göre giriş seviyesi 128GB depolama konfigürasyonu ile karşılaştırıldığında, sadece 8GB bellek ile yetinecek. Doğru ise fiyat açısından umut vaat eden bir durum. Ancak bu, en ucuz S23 Ultra modelinin 8GB RAM ile 256GB depolama alanını eşleştirdiği, ve temel 256GB/12GB Z Fold 5 varyantından geri bir adım olurdu.

Peki işlemci seçenekleri ne durumda?

Evet, maalesef Samsung’un ultra yüksek sınıf telefonlarında yer alacak işlemci seçenekleri adeta bir sır gibi. Exynos veya Snapdragon işlemci kullanımı konusundaki belirsizlik bir yıl daha devam edecek gibi görünüyor. Çünkü Revegnus ve Ice Universe, içeriden gelen çelişkili bilgilere sahip gibi görünüyorlar.

İkinci kaynak olan Ice Universe, Galaxy S24 serisinin en azından Avrupa’da özgün bir Exynos 2400 yonga setini “en azından” benimseyeceğinden “100%” emin. Ancak ilk sızıntı kaynağı olan Revegnus, S24 Ultra’nın “tüm modellerinin” bölgeye bakılmaksızın “Qualcomm Snapdragon işlemcileri” (özellikle Snapdragon 8 Gen 3) içereceğini bekliyor.

Elbette, her iki tahminin de gerçekleşeceği bir senaryo düşünebiliriz. Samsung, eski kıtada Exynos yongası ile Galaxy S24 ve S24+ modellerini ve dünya genelinde eşi benzeri olmayan Snapdragon gücü ile S24 Ultra’yı piyasaya sürmesi muhtemel. Ancak bu oldukça olasılık dışı gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu