Samsung Note 20: Sorunlar ve yavaş performans

Eleştirilerin odağından kopamayan Exynos işlemciler, şimdi de şirketin yeni amiral gemisi Galaxy S20 Ultra’da sorunlar yaşatmaya başladı.

Cihazlarında genel olarak kendi ürettiği yonga setlerini kullanan Samsung, bazı modellerinde ise ABD merkezli Qualcomm yonga setlerini tercih ediyor. Şirket kısa süre önce satışa çıkardığı Note 20 modellerinin bir kısmında kendi işlemcisi olan Exynos yongalarını kullanırken bazılarında ise Qualcomm yongalarını tercih etti. Güney Koreli telefon üreticisi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede Exynos cihazlarını satıyor.

Exynos işlemciler performans testlerinde sınıfta kaldı!

Kendi üretimi olan Exynos işlemcileriyle ilgili birçok şikayet alan ve almaya da devam etmesine rağmen Samsung, bu işlemcilerden vazgeçmiyor. Eleştirilerin odağından kopamayan Exynos işlemciler, şimdi de şirketin yeni amiral gemisi Galaxy S20 Ultra’da sorunlar yaşatmaya başladı.

İlk olarak Mrwhosetheboss adlı bir YouTube kanalı, Exynos ve Snapdragon kullanılan Note 20 Ultra modelini karşılaştırdı. Yapılan testlerde Exynos’lu Note 20 Ultra modeli, Snapdragon’a karşı direnemedi. Ağır işlem altında Snapdragon 865 tam performans sağlarken Exynos 990 ise çok ısındığı için düşük performans gösterdi. Snapdragon 865‘li modelin ayrıca daha iyi fotoğraflar çektiği, kamera arayüzünün daha hızlı olduğu ve daha iyi pil ömrü sunduğu da bu testlerle doğrulanmış oldu. 

İlgili Makaleler
Galaxy S20 Ultra’nın iki farklı işlemcisi birbiri ile kıyaslandı. Exynos sınıfta kaldı.

Kullanıcılar Samsung Galaxy Note 20 Ultra’nın kamera modülünden de şikayetçi oldu. Kamera modülünde bazı boşluklar tespit eden kullanıcılar, modülün içinde damlacık ve toz tanelerine de rastladı. Fotoğraf ve video çekmenin imkansız hale geldiği buğulanmış lensler hakkında Samsung, sorunun aşırı sıcaklık değişikliğinden kaynakladığını iddia etti. Ancak kullanıcılar günlük kullanımda da bu sorunu yaşadıklarını dile getirdi. İşin kötü tarafı, sorunu yazılım güncellemesiyle çözmek mümkün değil.

Bir başka sorun ise Twitter kullanıcısı ‘@Pegasaie’ tarafından paylaşıldı. Tweet’te yer alan videoya göre Samsung Galaxy S20 Ultra videolarda ciddi odaklanma sorunu yaşıyor. Aynı konu hakkında birçok şikayet gelmesiyle bu sorunun Exynos 990 işlemciye sahip telefonlarda görüldüğü ortaya çıktı.

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisinin Galaxy Note 20 Ultra ve Galaxy Tab S7‘de yeşil ekran hatası da gündeme bomba gibi düştü. Ekran parlaklık seviyesi belli bir seviyenin altına düşürüldüğünde ekranın yeşerdiği görüldü. Kullanıcılar yeşil renk sorunuyla Qualcomm’un Snapdragon işlemcili Galaxy Note 20 Ultra modelinde de karşılaştı. 

Samsung tarihinde benzer durumlar var

Samsung geçmişte de birçok cihazında kullanıcılara sorunlar yaşattı. Bunlardan en ciddi olanı Galaxy Note 7 telefonlarının bataryasının patlamasıydı. Şirket başlattığı inceleme sonucunda telefonların aşırı ısınarak yanmasının nedeninin kusurlu piller olduğunu tespit etti.

İlk katlanabilir akıllı telefon olan Galaxy Fold da ekran sorunu ile gündeme gelmişti. Galaxy Fold için kullanıcılar ekranın yarısının çalıştığı, bazılarında ise tamamının çalışmaz halde olduğu nedeniyle şirkete şikayette bulunmuştu. Samsung daha sonra Galaxy Fold serisinin piyasaya çıkışını ertelemek zorunda kalmıştı.  

Cihazlarındaki sorunlardan kurtulamayan Samsung, Galaxy S8′de GPS sorunu yaşıyor. GPS konumu doğru izlemiyor, zaman zaman konum izini kaybediyor veya sadece GPS konum bulamıyor. 

Sorunlardan kurtulma rehberi yayınlandı

Samsung Galaxy Note 20’nin çıkarmış olduğu farklı sorunlar sebebiyle sektörün en yetkin yayıncılarından biri olan Android Authority bir sorunlardan kurtulma rehberi yayınlamak zorunda kaldı. Rehberde, Note 20 Ultra ile birlikte ortaya çıkan pek çok sorunu nasıl çözmeniz gerektiğine dair ipuçları veriliyor. Ancak rehberin en sonunda “Çözülemeyen problemler için güncelleme bekleyin ya da yenisi ile değiştirin” maddesi dikkat çekiyor.

Android Authority tarafından yayınlanan sorunlar rehberine ulaşmak için tıklayın

Samsung’un yakın zamanda tanıttığı yeni ve en pahalı cihazı Galaxy S20 Ultra da bile kullanıcıların ciddi sıkıntılar yaşaması, özellikle kurumsal tarafta kullanımda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu