Samsung One UI 6.0: yeni özellikler ve bilmeniz gereken her şey

Yeni sistem, eski stili diğer tüm platformlara uygun olarak daha modern bir dokunuşla değiştiriyor.

Samsung One UI 6.0, Samsung’un Android 14 tabanlı en son yazılımı ile geliyor. Önceki One UI güncellemeleri çoğunlukla performansa ve diğer ince ayarlara odaklanmışken One UI 6.0, sisteme büyük ve çok ihtiyaç duyulan bir görsel revizyon getiriyor. Yeni sistemde yazı tipi daha modern görünüyor. Yeni bir açılır menü ve yeni emoji, eski stili diğer tüm platformlara uygun olarak daha modern bir dokunuşla değiştiriyor.

Samsung One UI 6.0’ın Yeni Özellikleri

Android 14 tabanlı One UI 6.0 ile elde edeceğiniz önemli yeni özelliklerin bir özetini burada bulabilirsiniz :

  • Yeni ve daha geniş sistem yazı tipi
  • Tamamen yeniden tasarlanan emoji
  • Yeni Hızlı Ayarlar açılır menüsü
  • Daha fazla Kilit Ekranı Özelleştirme seçeneği
  • Yeni Kamera uygulaması kullanıcı arayüzü
  • Resim ayrıntılarına daha kolay erişim için yeni “i” düğmesi
  • Hava Durumu uygulaması için yeni görünüm
  • Güvenlik ve Gizlilik menüsünde yeni Otomatik Engelleyici özelliği
  • Medya oynatıcısında dalga animasyonu
  • Ayarlar uygulamasında ince ayarlar
  • Ayarlar’da yeni özel Pil sayfası
  • Geliştirilmiş Akıllı Seçim

Aşağıda, bu yeni OneUI 6.0 özelliklerinin her birini One UI 5.1 ile karşılaştırmalı olarak sergileyeceğiz ve bunlara nasıl erişip kullanacağınız konusunda size hızlı bir şekilde rehberlik edeceğiz.

İlgili Makaleler

Yeni One UI 6.0 Sistem Yazı Tipi

Samsung, One UI 6.0’da yepyeni bir yazı tipi kullanıyor ve bu bile sistemi algılama şeklinizde büyük bir fark yaratıyor. Bu yeni yazı tipi daha geniş ve o kadar yoğun değil, ayrıca gözlerimizi daha az yoruyor.

Samsung’un sonunda mesajlaşmayı çok daha eğlenceli hale getirecek çok daha iyi görünümlü bir emoji stiliyle kötü emoji görünümü sorununu çözdüğünü görmek bizi çok mutlu etti. Emoji kadar küçük bir şeyin günlük kullanımda bu kadar büyük bir fark yaratması şaşırtıcı.

Yeni Hızlı Ayarlar menüsü

Yeni Hızlı Ayarlar menüsü bölümlere ayrıldı ve eskisinden daha geniş. Wi-Fi ve Bluetooth geçişlerinin muhtemelen çok daha az kullanacağınız diğerlerinden tamamen ayrı olmasını seviyoruz. Özelliği açıp kapatmak için doğrudan simgeye dokunmanız veya ek seçenekleri açmak için simgenin yanındaki metne dokunmanız yeterli.

Ayrıca parlaklık kaydırıcısının artık tek bir aşağı kaydırma işleminden sonra bile görünmesini seviyoruz (daha önce onu ortaya çıkarmak için iki kez kaydırmanız gerekiyordu). Doğrudan hızlı ayarlar menüsünden karanlık ve aydınlık mod arasında geçiş yapmak için hızlı erişime sahip olmak da güzel. Samsung artık Uçak modu yapılandırmanız gibi küçük şeyleri bile hatırlıyor. Yani Uçak modunda Bluetooth’u etkinleştirdiyseniz, bir sonraki geçişinizde Bluetooth’u açtığınızda etkinleştirilecektir. 

Hızlı Ayarlar düzenlemesini düzenlemek için kalem simgesine dokunun. Burada ayrıca sağ üstten aşağı doğru kaydırmanın sizi doğrudan hızlı ayarlar menüsünün daha uzun sürümüne götürdüğü düzgün bir hızlı erişim seçeneği de bulacaksınız.

Kilit Ekranı Düzenlemeleri

Artık kilit ekranınızı özelleştirmek için daha fazla seçeneğiniz var. Saati kilit ekranında herhangi bir yere taşıyabilirsiniz. Ayrıca seçebileceğiniz daha fazla yazı tipi ve stile sahip olursunuz.

Kamera Uygulaması Değişiklikleri

Samsung, One UI 6.0’daki Kamera uygulaması arayüzünü birkaç küçük ama hoş değişikliklerle kolaylaştırıyor. Fotoğraf modunda, 12MP ve 50MP görüntüler arasında geçiş yapmak için doğrudan vizördeki bir düğmeye dokunabilirsiniz.

İlginç bir şekilde, kamera uygulamasında dişli simgesine dokunduğunuzda, artık ilk sayfada “Sahne Optimize Edici”yi görmüyorsunuz. Çünkü bu artık “Gelişmiş Zeka Seçenekleri” altında gizli.

Bu sekmenin altında, görüntü kalitesi için üç yeni ayar da bulabilirsiniz: “Maksimum”, “Orta” ve “Minimum”. Maksimum en yavaş ve minimum en az deklanşör gecikmesi için en hızlıdır. Ancak şunu unutmayın: “Maksimum” dışında herhangi bir şeyi tercih ederseniz, sahne iyileştirici özelliği çalışmaz.

Samsung Galaxy telefonum ne zaman One UI 6.0’a kavuşacak?

Son zamanlarda Samsung, dört yıllık yazılım güncellemesi sunan  tek Android telefon üreticisi oldu. Bu vaatler Galaxy S21 serisiyle başladı. Dolayısıyla daha eski Galaxy S21 modelleri bile One UI 6.0’a uygun.

Ancak en son sürümler bu güncellemeyi daha erken alacak. Bu nedenle Galaxy S23 serisinin Ekim ayı civarında Android 14 tabanlı One UI 6.0’ı alan ilk seri olmasını bekliyoruz. Galaxy S22 ve Galaxy S21 serisinin ise güncellemeyi 2019 yılı sonuna kadar alması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu