Samsung parmak izi teknolojisini otomobillere getiriyor

Günlük hayatımıza ilk olarak mobil ürünlerde gördüğümüz parmak izi okuma ve yüz tanıma teknolojileri şimdi Samsung sayesinde araba teknolojilerinde kullanılacak.

Bu teknolojiyi arabalara ilk olarak monte edecek olan firma ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung olacak gibi gözüküyor. Samsung aldığı son patent ile beraber otomobillere entegre edilecek olan donanım ile beraber telefon-otomobil sahibi-otomobil arasında üçlü bir bağ oluşturacak. Otomobil sahibi telefonu üzerinden de araç kapısı veya içerisindeki donanımı şekillendirebilecek.

Samsung

GPS sistemi ile beraber her ne kadar araç bir nevi gözetim altında tutulsa da araç çalındıktan sonra pek de bir önemi kalmamış oluyor. Samsung bu yüzden güvenlik açısından milat olacak olan parmak izi ve yüz tarama sistemi hakkında çalışıyor. Samsung’un öncelikli hedefi, otomobillere biyometrik tarayıcı birleşik ederek hırsızlığı sonlandırmak. Bu sistem, otomobilin kapısına ek olarak bir de direksiyon simidine birleşik ediliyor.

Böylece otomobil içerisine girilmiş olsa bile biyometrik tarayıcı onay vermediği sürece otomobil kullanılamıyor. Hem de bu teknolojinin daha da güçlü duruma gelmesi amacıyla akıllı telefonla bağlantı kurup onay verme gibi bir hal da söz hususu olabilir.

İlk bilgiler patenti aldığıyla ilgili ancak detayları ve nasıl bir süreç başlayacağı tam olarak belli değil. Ancak firmanın bu proje için farklı firmaları satın alarak bünyesine katabileceği de bir ihtimal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu