Seagate dünyanın en büyüğünü tanıttı!

Şirket 2,5 inç büyüklüğünde ve 5 TB kapasitede yeni bir sabit disk duyurusu yaptı.

Eğer havalı ve yüksek performanslı bir şey istiyorsanız SSD’ler hala disk sektörünün lideri ancak fiyat ve kapasite noktasında bir arayışınız varsa Seagate BarraCuda serisi ile sınırları zorlamaya devam ediyor.

Şirket geçtğimiz hafta içerisinde yaptığı bir açıklama ile dünyanın en yüksek kapasitesine sahip 2,5 inç boyutundaki sabit diskini tanıttı.

BarraCuda ST5000 modeli ile piyasaya sürülecek olan HDD daha önce 4TB olan limiti 5 TB’a yükseltiyor ve hazır olun fiyatı sadece 85 dolar seviyesinde olacak. Seagate Ocak ayında CES 2016’da tanıttığı plaka başına 1 TB kapasite teknolojisini kullandığını açıkladı. Bu serinin aynı zamanda 4 TB ve 3 TB modelleri de olacak.

5.400 rpm dönüş hızına sahip diskin 128 MB belleği ve iki yıl garantisi bulunuyor. Yük altında 2.1 watt seviyesinde enerji tüketen diski bekleme esnasındaki enerji tüketimi ise 1.1 watt.

Ancak kötü bir haberimiz var zira bu diskin kalınlığı 15mm. Bu kalınlık ile maalesef pek çok ultrabook gibi ince cihazlarda kullanılması mümkün değil. Öte yandan Seagate oyun bilgisayarları ile süper ince masa üstü bilgisayarları hedef olarak belirlemiş durumda.

Buna rağmen Seagate ST2000LM015 kodlaması ile 7mm kalınlığında 2 TB kapasiteli bir diski de piyasaya sürüyor.

İşin SSD cephesine bakacak olursak eğer parasını ödemeye hazırsanız 7mm kalınlığındaki 4 TB kapasiteli Samsung SATA 850 Evo bu noktada rakip tanımıyor diyebiliriz. Ancak dediğimiz gibi maliyeti biraz tuzlu zira 1.400 doları gözden çıkartmanız lazım. Seagate’in 7mm’lik 2 TB kapasiteli çözümü ise sadece 55 dolar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu