Sektörlerin yeni gözdesi: 3B yazıcılar

1994 yılından bu yana 3 boyutlu teknolojiler üzerine çalışan infoTRON, 20 yılda 2 binden fazla tasarım, mühendislik, ürün geliştirme projesi gerçekleştirdi.
infoTRON CEO’su Burak S. Pekcan, “Bu projeleri 3 boyutlu olarak monitörde görmek belli bir oranda ürünü hissetmenizi sağlıyor, dolayısıyla 1998 yılında ilk 3B yazıcımızı aldık, dijital ortamdaki tasarımlarımızı 3B yazıcıda üreterek formunu, fonksiyonunu, ve uygunluğunu test edebildik” dedi. 2005 yılında kurdukları +90 3B Dijital fabrikalarında 10 adet profesyonel 3B yazıcılarının olduğunu ifade eden Pekcan, 2014 yılında 500’den fazla müşteriye 25 binden fazla parça ürettiklerini belirtti.
Son yıllarda da Etkileşimli Sanal Gerçeklik Sistemleri üzerine çalışmaları olduğunu kaydeden Pekcan, “Bu konuda kendi ürünlerimizi geliştiriyoruz. Son olarak Ford’da bir CAVE sistemi kurduk. Bir oda düşünün, odanın 3 kenarı ve tavanı ekran, kendinizi tamamıyla sanal bir dünyanın içerisinde hissetmenizi ve tasarımlarınızın içerisinde dolaşmanızı sağlıyor” diye konuştu. Yapı sektöründe 3B akıllı modeller üretmelerini ve yönetmelerini sağlayan Building Information Modeling adı verilen BIM’in de güncel konuları arasında yer aldığını söyleyen Pekcan, “Dolayısıyla mimarın çizdiği, müteahhitin inşa ettiği, ve daha sonra tesis yöneticisinin kullandığı tek ve güncel bir akıllı model bilgisi, her konuda tesisin yönetimini inanılmaz kolaylaştırıyor” dedi.
Sağlık alanında kullanılan 3B yazıcıların mücevherat tasarımı ve üretiminde de kullanıldığını anlatan Pekcan, Türkiye’nin 3B yazıcı ile üretilen mücevherat konusunda dünyanın en büyük pazarlarından birisi olduğunu vurguladı. Pekcan şöyle devam etti: “Diğer bir üretim alanı da kişiye özel işitme cihazları üretimi. Kişinin kulağı tarandıktan sonra kişiye özel cihaz, 3B yazıcılar ile yapılıyor. Son zamanlarda önemli bir kullanım alanı da el protezleri…Bu uzuvlarını kaybetmiş kişilerde kendilerine özel olarak tasarlanıp, rahatça kullanmaları sağlanıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu