Selfie için işinize yarayacak ipuçları!

Bu küçük ipuçları ile çok daha iyi kareleri yakalayabilir, istediğiniz görüntüyü daha kolayca elde edebilirsiniz…

Güzel selfie çekmek elbette bir şans değil, kabiliyet! Siz de selfie çekerken ne kadar özenseniz de sonuç istemediğiniz gibi çıkabilir. Hatta tüm selfie’lerinizde gerçek halinizden daha yaşlı, daha kilolu ve daha yorgun görünebilirsiniz. Eğer bundan muzdaripseniz ve selfie’lerde daha iyi çıkmak istiyorsanız bazı kullanışlı hileleri bilmenizde fayda var.

İlgili Makaleler

 

Başınızı eğin

Selfie çekerken ‘doğru açıyı bulun’ tavsiyelerinin bir nedeni var. Mükemmel simetrik özelliklere sahip olmadığınız sürece, başınızı hafif öne eğmek yüzünüzü doğrudan çekmekten çok daha iyi gelecektir. İşin uzmanları bir bonus bilgiyi daha paylaşıyor; başınızı öne eğmek sizi karşı cinse karşı daha cezbedici hale getirebilir.  

 

Işığınızı bulun

Selfie çekerken ön kameranın flaşı olmadığı için (ayrıca telefon flaşları da şüpheli) aydınlatma selfie’nizi bozabilir. Yumuşak ve dağınık bir ışık arayın ve yüzünüzü ona çevirin. Yüzünüzün arkasında ya da üstünüzdeki sert ışıktan kaçının.

 

Doğru açı

Sadece başınızı eğmeyin, telefonunuzu da eğin. Yukarıdan bir selfie çekmek gözlerinizi vurgulayacak ve yüzünüzün daha ince görünmesini sağlayacaktır. Aşağıdan bir selfie çekerseniz blobfish türü bir balık gibi görünebilirsiniz.

 

Bir şampiyon gibi poz vermek

Modeller bir foto çekiminde size gülünç görünebilir, ancak onların bunu yapmak için bir nedeni var: Yapay görünümlü pozlar genellikle kamera üzerinde iyi yakalanır. Siz de ne kadar tuhaf ya da yapay bir poz yakalarsanız selfie çekiminizde şansınız o kadar yükselir.

 

Arka planı unutmayın

arka-plani-selfie-cw

Hiç bir şey mükemmel bir selfie çekimine korkunç bir arka plandan daha fazla zarar veremez. Bu yüzden dağınık yatak odanızda selfie çekmeyi bırakın.

 

Fotoğrafınızı kırpın

selfie-kirpin-cw

Eğer arka planınız çok iyi değilse, endişe etmeyin. Fotoğrafı kırparak bunun önüne geçebilirsiniz.

 

Selfie çubuğu

Çok yakından selfie çekmek yüzünüzün şeklini bozabilir ve olduğundan daha geniş görünmesine neden olabilir ( tabi ki bu konuda uzman değilseniz). Ayrıca eğer kollarınız biraz kısaysa ihtiyacınız olan mesafe için bir selfie çubuğuna ihtiyacınız olabilir.

 

Defalarca fotoğraf çekin

Gerçek fotoğrafçılar yüzlerce fotoğraf çeker ama yalnızca bir tane kullanır. Siz bir amatör selfie çekici misiniz yoksa gerçek bir fotoğrafçı mı? Defalarca çekmek sizin de işinize yarayacaktır.

 

Elmacık kemikleriniz belirginleşsin

Dudakları hafifçe büzüp hafif ileri çıkarmak kadınlar arasında zaten oldukça moda. Bunu abartmanın çok sevimli görünmediğini kabul edelim ancak hafifçe yanaklarınızı içeri çekerseniz elmacık kemikleriniz daha belirgin bir hale gelecektir. Bu da selfie çekiminiz için size harika bir ifade kazandıracaktır.

 

Uygulamalar ile düzenleyin

İyi bir selfie çekiminde photoshop, fotoğrafçılık hilesi olmaz diye bir kural var mı? Hayır yok tabi ki. Siz de selfie çekimlerinizi bir üst seviyeye taşımak için bununla ilgili uygulamalara bir göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu