Software AG ve Wipro’dan yepyeni bir veri akış analitiği çözümü

Software AG, bilgi teknolojileri, danışmanlık ve ticari hizmetler alanında dünya çapındaki öncü firmalardan Wipro Ltd. ile işbirliğine imza atarak veri akış analitiği alanında yeni bir çözüm platformunun müjdesini verdi. Her Şeyin İnterneti (IoT) ile birlikte gelişmekte olan teknolojilere yönelik talebi karşılamak amacıyla geliştirilen yeni ürün, birbirine bağlı cihazlar arasında kesintisiz veri akış analitiği yaparak işletmeler için akıllı ve gerçek zamanlı iç görüler ve yeni iş fırsatları sunuyor. Dijital işletme olma yolunda ilerleyen şirket ve kurumlara rekabet avantajı kazandıran yeni çözüm, sınırsız ölçeklenebilirlik özelliğiyle dikkat çekiyor.

Büyük Veri’den M2M’e ve Veri Analitiği’ne

Wipro’nun IoT çözümü olarak benzersiz bir mimari altyapıyla geliştirdiği veri akış analitiği çözümü “Wipro Looking Glass”ın ilk sürümü, IoT verilerini yakalamak, analiz etmek ve yanıt vermek üzere geliştirilen Software AG’nin Büyük Veri Akış Analitiği ürün setini güçlendiriyor. Platformun bileşenleri arasında yer alan gerçek zamanlı analitik motoru, bellek içi veritabanı ve “mashup” teknolojileri, büyük veri ortamlarında yüksek hızda ölçeklendirilebiliyor ve finanstan üretime, tedarik zincirinden telekomünikasyona kadar farklı sektör ve alanlarda fark yaratıyor.
Wipro Looking Glass hem firmanın kendi sisteminde hem tek bir bulutta hem de eşzamanlı olarak birden fazla bulut üzerinde çalıştırılabiliyor. Veri yönetim sistemlerinde kullanılan son dönem teknolojileri ile bu platform kurumlara sınırsız ölçeklenebilirlik sunuyor. Bu kurulan altyapı sayesinde platform, müşterilere yönelik esnek, hızlı ve özelleştirilmiş çözümler sunarken, aynı zamanda riskleri ve maliyetleri en aza indirgiyor. Dijital sensörler ve cihazlar aracılığıyla bulutta erişilebilen analitik sistemler ve algoritmalar ile süreç güncellemeleri, olay akışına yönelik yanıtlar ve makine davranışları zaman kaybetmeden, kolaylıkla uygulanabiliyor.
Wipro’nun gelişmiş iş ve teknoloji altyapısı sayesinde müşterilerinin iş hayatında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için uçtan uca IoT hizmeti verebildiğini belirten Wipro Başkan Yardımcısı ve Her Şeyin İnterneti (IoT) Dünya Başkanı Alan Atkins, “Analitik ve Görselleştirme bu değer önermesinin en önemli unsurlarından. Software AG iş ortaklığımız ise, müşterilerimize sunduğumuz diğer çözümlerimizi tamamlar nitelikte” diyerek işbirliğine yönelik görüşlerini açıklıyor.
Software AG Endüstri Çözümleri Pazarlama Direktörü John Bates ise, işbirliğiyle ilgili olarak şunları kaydediyor: “IoT pazarında fark yaratacak çözümler geliştirmenin anahtarı, büyük veriyi analiz edebilme ve akıllı kararlar alabilme kabiliyetini kazandıran uygulamalar ortaya koymaktır. Bu işbirliği, Wipro’nun deneyimi ve güçlü destek hizmetlerini Software AG’nin sektör lideri Veri Akış Analitiği ürün setiyle birleştirerek işletmelerin bu gereksinimlerini karşılıyor. Benzersiz ve sağlam bir veri akış analitiği çözüm platformuyla iş ortaklarımızın karşısına çıkıyoruz.”
Wipro Üretim ve İleri Teknoloji Sektörleri M2M Kıdemli Bilişim Mimarı Audi Lucas da, IoT’un sistem geliştiriciler için yepyeni zorluklar ile birlikte geldiğini belirtiyor ve konuyla ilgili şunları ekliyor: “Artık kesintisiz gelen verileri durmaksızın analiz eden, çok kısa sürede akıllı kararlar ortaya koyan ve sistem davranışlarını buna göre hızla değiştirebilen mimariler ön plana çıkıyor. İş dünyası ise, yeni fırsatları değerlendirirken, aynı zamanda maliyetleri azaltıyor ve gerçek zamanlı olarak mevcut risk ve tehditleri rahatlıkla gözlemleyebiliyor. Bir sistemi akıllı yapan, ürün ve hizmetlerimize değer yükleyen işte tüm bu özelliklerdir.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu