Sony, Airpeak adlı yeni bir drone projesine imza atıyor

Birçok farklı amaç için lens ve sensör geliştiren Sony, bu geleneği dronelara aktaracak.

Sony geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın duyurusu ile yapay zeka ve robotik alanında araştırmalara hız kattıklarını ve yakında yeni nesil drone tanıtımı yapacaklarını kamuoyu ile paylaştı. Sony yetkililerine göre, drone teknolojisi henüz emekleme aşamasında ve yakın zamanda bu alanda yeni talep ve beklentiler doğacak.

Yaratıcılığı artıran teknoloji

Özellikle kamera teknolojisindeki birikimini drone teknolojisi ile birleştirecek Sony gelişmiş video özelliklerini kullanıma açacak. Şu an görüntüleme sektöründe Sony’nin yazılımı Vegas Pro bir standart haline gelmiş durumda. Akıllı telefonlardan fotoğraf makinelerine birçok farklı amaç için lens ve sensör geliştiren Sony, bu geleneği drone’lara aktaracak. Sony basın açıklamasında “Eğlence sektöründe verimliliği ve yaratıcılığı artırıcı bir gelişme ile karşınıza çıkmayı hedefliyoruz. Geçmişte bazı çevre şartlarında drone kullanmak mümkün olmuyordu. Ancak yeni geliştirdiğimiz sistem sayesinde çok daha güvenli şekilde her koşulda drone kullanılabilecek.” ifadelerine yer vererek dikkatleri üzerine topladı.

Acil durum drone’ları

2021’in bahar aylarında tam ürün tanıtımını gerçekleştirecek Sony, DJI gibi alandaki zorlu isimlerle rekabet halinde olacak. Ancak görünen o ki hem son kullanıcı hem de farklı sektörlerin ihtiyacına yönelik olarak çözüm geliştirecek Sony, kendine yeni bir kulvar yaratmanın peşinde. Tahminlerimize göre Sony drone’ları, pandemi ile birlikte akıllarda yer eden acil durumlar başta olmak üzere afet, orman yangını gibi çeşitli aciliyet ve ivedilik gerektiren anlarda ilaç ve gıda tedariki sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu