SpaceX’in uydu interneti uçaklara geliyor

SpaceX'in uydu interneti servisi olan Starlink’in, lansman sonrasında önümüzdeki yıl uçaklara geleceği belirtildi.

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, geçtiğimiz yıllarda uyduları üzerinden internet hizmeti sunmaya başlamıştı. SpaceX’in uydu interneti, Starlink Aviation ile uçaklara geliyor.

Starlink’in Uydu İnterneti Uçaklara Gelecek

SpaceX tarafından yapılan son açıklamada, şirketin uydu interneti servisi olan Starlink’in yakın zamanda gerçekleşecek olan Starlink Aviation’ın lansmanı ile önümüzdeki yıl uçaklara geleceğini belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, video görüşmeleri, çevrimiçi oyunlar ve diğer yüksek veri hızı etkinlikleri için yeterince hızlı olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca yeni çözüm ile donatılmış her uçağa 350 Mbps’ye kadar internet hızları sunacağı iddia ediliyor. 

Bilindiği üzere çoğu uçakta Wi-Fi tarafında sunulan tipik hızlardan kesinlikle büyük bir sıçrama. Benzer hizmeti sunan OneZero, çoğu uçuşta, uçuş başına 10Mbps internet hızı verirken, mevcut uydu sistemleri ise tipik olarak 30 Mbps ile 100 Mbps arasında internet veriyor. Bu düşük hızlar uçuş başına olduğu için her uçuşta kullanılan interneti kullanan yolcu sayısına bağlı olarak değişiyor. 

Son olarak SpaceX’in internet sitesindeki destek sayfalarına göre, yeni internet bağlantı yöntemi taksi, kalkış, hem kara hem de su üzerinde uçuş ve iniş boyunca 20 ms’ye kadar düşük gecikme süresiyle hizmet sunulacağını belirtiyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu