TCL, eye-care teknolojili ilk NxtPaper telefonlarını tanıttı

TCL, NxtPaper ekran teknolojisini akıllı telefon pazarına getirmeye hazırlanıyor.

Gün boyunca kullandığımız dijital ekranların gözlerimize fazladan yük getirdiğinden endişe eden TCL, NxtPaper ekran teknolojisini birkaç yıl önce tanıttı. Bu teknoloji, göz konforuna ve parlamayı azaltmaya odaklanıyor.

Şirket, bu yıl teknolojinin 2.0 versiyonunu başlattı. Ancak hala sadece üç tablet ve bir dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar gibi birkaç üründe kullanılıyor. Şimdi ise şirket, NxtPaper’ı akıllı telefon pazarına getirmeye hazırlanıyor.

TCL 40 NxtPaper, 90Hz yenileme hızına (FHD+, 20,5:9) sahip 6,78 inç LCD ekrana sahip. Kullanıcı arayüzünün gözleri yormadan okumayı kolaylaştırması için gri tonlamalı modu etkinleştiren özel bir e-okuyucu modu var.

Ayrıca isteğe bağlı kılıf ile telefonu bir not defteri olarak da kullanabilirsiniz; bu kılıf, bir T-Pen stilusu içeriyor. NxtPaper teknolojisi, birkaç katmandan oluşuyor ve bu katmanlardan biri, stilus kullanımını gerçek bir kalem ve kağıt kullanıyormuş gibi hissettiriyor.

Neyse ki, bu telefon Helio G88 işlemci tarafından destekleniyor. Ayrıca 8GB RAM’e sahip (isteğe bağlı olarak 8GB sanal RAM ile genişletilebilir) ve 256GB depolama alanı bulunuyor. Daha fazlasına ihtiyaç duyarsanız microSD yuvası da mevcut (3 kart yuvası bulunuyor, 2 SIM + 1 microSD).

Üçlü kamera kurulumu, 50MP ana modül içeriyor (1/2.76” sensör, 0.64µm piksel). Buna, 5MP ultra geniş açılı kamera (115°) ve 2MP makro modül eşlik ediyor. Ön taraftaki kamerada 32MP sensör bulunuyor (1/3.45”, 0.65µm). Ana arka ve ön kameralar, 1080p videoyu 30fps hızında kaydedebilir.

TCL
TCL

TCL 40 NxtPaper sadece okuma ve not almak için değil, büyük ekranının yanında DTS 3D Boom Sound teknolojisine sahip stereo hoparlörler de bulunmakta. Ayrıca 3.5mm kulaklık girişi de mevcut.

Telefon, 5,010mAh bataryası için 33W hızlı şarjı (USB-PD 3.0) destekliyor. Yüzde 50 şarj yaklaşık yarım saatte elde edilirken, tam şarj 100 dakika sürüyor. Unutmayın ki kutuda 33W şarj cihazı ve USB-C 2.0 kablosu da var.

TCL 40 NxtPaper 5G

Adından da anlaşılacağı gibi, TCL 40 NxtPaper 5G modeli, şirketin göz konforu sağlayan ekran teknolojisinin yanı sıra artık 5G desteği de sunuyor. Bu daha küçük bir ekran, 6.6 inç boyutunda ve yalnızca HD+ çözünürlüğe sahip (20:9). Ancak hala 90Hz yenileme hızında çalışıyor ve aynı zamanda bir T-Pen’i destekliyor. Standart bir NxtPaper özelliği, telefonun ekran renk sıcaklığını ortam ışığına göre ayarlamasına olanak tanıyor.

TCL
TCL

Burada odak, makul bir fiyata son nesil bağlantı sağlamak. Dimensity 6020 yonga seti hala 256GB depolama ile eşleştirilirken, RAM kapasitesi 6GB’a indirilmiş durumda (+6GB sanal RAM). Çift kart yuvası sayesinde, iki SIM veya bir SIM artı bir microSD kart kullanmanız mümkün.

Her iki telefon da kutudan çıktığında Android 13 (NxtPaper UI ile) işletim sistemiyle geliyor. En az bir işletim sistemi güncellemesi ve en az iki yıl süresince güvenlik yamaları alacaklar (daha fazlası mümkün, ancak bu gelecekte belirlenecektir).

Batarya kapasitesi 5,000mAh, 15W şarj desteği ile geliyor. Ancak perakende pakette sadece bir kablo bulunuyor. Bu nedenle kendi adaptörünüzü kullanmanız gerekecek.

5G modeli hala 50MP ana modül (1/2.76”, 0.64µm) içeren üçlü bir kameraya sahip. Arka tarafta ayrıca 2MP makro kamera ve 2MP derinlik sensörü bulunuyor. Bununla birlikte, selfie kamerası 8MP bir sensöre indirgendi. Ön ve arka kameralar, video kaydında 1080p 30fps ile sınırlı.

4G modeli gibi, bu telefonun da güç düğmesine entegre bir parmak izi okuyucusu bulunmakta. Ancak bu modelde 3.5mm jak yok ve sadece bir hoparlör mevcut.

Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik

İki NxtPaper telefonu sadece birkaç hafta içinde mağazalarda satışa sunulacak. TCL 40 NxtPaper’ın fiyatı 200 Euro olacak ve önümüzdeki ay Avrupa’da satışa sunulması beklenmekte. Bu yılın sonlarında daha fazla bölgede piyasaya sürülmesi planlanıyor.

TCL 40 NxtPaper’ın fiyatı 250 Euro olacak ve Ekim ayında Avrupa’ya gelecek. Yine TCL, 2023’ün sonuna kadar bunu dünya çapında daha fazla bölgede kullanıma sunmayı planlıyor. Ancak bu planlar daha sonra açıklanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu