Teknolojik cihazlarda güç tüketen unsur bulundu

Pil bileşenlerini beraber tutan küçük bantlar, yanlış türde bir plastikten üretildiği için telefon ve tabletlerin ömrünü tüketiyor.

Son zamanlardaki araştırmalara göre hem telefonlarda hem de dizüstü bilgisayarda pillerin ömrünü tüketen bir kusur söz konusu. Bunun asıl sebebi ise üretimden kaynaklanıyor. Beklenmedik bir durum olarak ifade edilen ve fark edilen kusurlar bilgisayarlarınızın, telefonlarınızın ve tabletlerinizin ömrünü yavaş yavaş tüketiyor. Yapılan araştırmalar ise şu sonucu ortaya çıkarıyor: Pil bileşenlerini beraber tutan küçük bantlar, yanlış türde bir plastikten üretilmiş olabilir.

Yanlış kullanılan bu piller kimyasal reaksiyonlar yüzünden gücü serbest bırakıyor. Sonrasında da pil hücrelerinin içerisinde bulunan iki tür metal görevini görüyor. Bunlar, pozitif elektrot ve negatif elektrotlardır. Bu iki uç, lityum formuna sahip elektrolit sıvısı içerisinde muhafaza edilir. Ayrıca kabloları bu pillere bağladığınız zaman elektronlar kablolar aracılığıyla ampullere geçer ve oradan da bilgisayarlara, tabletlere ya da devrede bulunan her şeye güç verir. Ardından da pile geri döner. Bu döngü içerisinde eğer elektronlar kabloları doğru bir şekilde takip edemezse sorun oluşur. Piller arasında geçiş yaptığında bu durum deşarj olarak bilinir ve pil, elektrik akımı daha gönderilmeden tükenmeye başlar. Kapalı cihazlar, tam şarjlı olsalar bile bu sebeple yavaş yavaş güçlerini kaybederler.

Uzmanlar, pil içerisinde yeni bir şey yaratmayı başardılar. Kırmızı bir madde belirlediler ve analizini gerçekleştirdiler. Bunun da elektronları dışarı atarak elektrik üretimi yapmak yerine pilin içerisinde tutan bir madde olduğunu gördüler. Aranılan kusur da tam olarak bu. Dünyanın en büyük bilgisayar ve donanım şirketlerinden bazıları bu araştırmaya fazlasıyla ilgi duydu.

Firmalar da bu konuyla ilgili önlemleri almak için hemen harekete geçtiler. Böylece kısa bir süre içerisinde hatalarını düzeltmek için nereden başlamaları gerektiğini de öğrenmiş oldular. Hatta araştırmacılar, bu soruna yönelik çözüm önerisi de sunuyor: “Kararlı plastik bileşik kullanmayı tercih edebilirsiniz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu